DAVISOV KUP Ljubičić i Ančić bolji od braće Bryan 3:6, 7:6 (8), 6:4, 6:4

Hrvatska nadomak pobjede u SAD-u!

Foto: import
Hrvatska nadomak pobjede u SAD-u!
20.09.2005.
u 17:19
Pogledaj originalni članak

Hrvatski tenisači nadomak su velike pobjede nad američkom Davis kup reprezentacijom! Ivan Ljubičić i Mario Ančić fantasičnom igrom svladali su braću Boba i Mikea Bryana sa 3:6, 7:6 (8), 6:4, 6:4. Bryani opravdano slove kao jedan od najboljih parova na svijetu, ali ovog puta namjerili su se na brončane s Olimpijskih igara Ivana Ljubičića i Marija Ančića!

U susret su bolje ušli Amerikanci, super uigrani blizanci Byran demonstrirali su klasičnu dominaciju na mreži s efektnim zavšnim udarcima. Ančić je izgubio svoj servis u četvrtom gemu i to je značilo i gubitak prvog seta. No, nisu ni hrvatski najbolji tenisači samo statirali. U drugom setu Ljubičić i Ančić ipak uspijevaju sačuvati svoje servise pa se set raspleo u tie-breaku. A dramatična 13. igra otišla je na hrvatsku stranu, i to nakon što su Ljubo i Mario prvo propustili vodstvo 4:2, zatim spasili čak tri set lopte, prije nego što su osvojili set sa 10:8 i pokazali sami sebi da se Bryane može pobijediti.

Usput, bio je to prvi izgubljeni set Bryanovih u njihovim dosadašnjim mečevima u Davisovom kupu!

U trećem setu naši su igrači po prvi puta uspjeli oduzeti servis suparnicima za 3:1, a potom sačuvati tu prednost, te povesti 2:1 u setovima.

Konačni rasplet priče odvio se u četvrtom setu, u petom gemu Ljubičić i Ančić uspjeli su još jednom oduzeti servis Amerikancima, povesti 3:2, Ančić je potom bio siguran na svom servisu, a nešto kasnije Ljubičić je na svom servisu ispalio čak tri asa (Ljubičić i Ančić zajedno su odservirali 20 aseva)! Jednostavno, Ljubičić i Ančić su bili bolji i na kraju zasluženo slavili veliku pobjedu.

Hrvatska vodi 2:1, a sada je potreban još samo jedan bod u preostala dva pojedinačna dvoboja. Ključan bi trebao biti prvi dvoboj Ljubičić - Roddick. A u drugom igraju Ančić i Agassi.

Pobjednik dvoboja SAD-Hrvatska u četvrtfinalu ide na boljega iz susreta Rumunjska - Bjelorusija (1:2).

Pogledajte na vecernji.hr