Sa 9. mjesta

Hrvatska je četvrta reprezentacija svijeta!

Foto: Igor Kralj/Pixsell
Hrvatska je četvrta reprezentacija svijeta!
11.04.2013.
u 10:55
Hrvatska reprezentacija četvrta je reprezentacija svijeta, objavila je Fifa. Ispred nas su samo Španjolska, Njemačka i Argentina.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska nogometna reprezentacija od danas je četvrta momčad svijeta! Fifa je objavila listu reprezentacija na kojoj su se izabranici Igora Štimca s devetog popeli na četvrto mjesto.

Drugi najbolji plasman osigurale su nam pobjede nad Srbijom i Walesom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Inače, Hrvatska je 1999., nakon osvajanja svjetske bronce, bila treća momčad svijeta, što je najbolji plasman u povijesti. Momčad je tada vodio Ćiro Blažević.

Prva tri mjesta i dalje su nepromijenjena – vode Španjolci ispred Nijemaca i Argentinaca. Portugal je napredovao za dva mjesta i sad je peti, dok je Kolumbija šesta.

Od susjednih reprezentacija najbolje stoji Bosna i Hercegovina. Izabranici Safeta Sušića na 21. su mjestu. Crnogorci su 27., Srbi 40., Slovenci su 55., a Makedonci su na 83. mjestu. Od naših protivnika u skupini najbolje stoji Belgija koja je 16. momčad svijeta. Wales je 49., a Škotska 77.

Brazil nikad gori

Brazil je pao na najniži plasman u povijesti! Momčad koja na dresu ima pet zvjezdica svjetskog prvaka je 19. na svijetu. Nikad nisu bili lošiji...

>> Štimac je hrabar, zna, ali ga prati i sreća

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.