Ždrijeb Svjetskog prvenstva

Hrvatska igra protiv Brazila na Kreti

Foto: Dalibor Urokalović/PIXSELL
Mali nogomet
Foto: Dalibor Urokalović/PIXSELL
Mali nogomet
28.08.2019.
u 14:43
- Mislim da je bilo i lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali nama je prvi cilj prolazak u šesnaestinu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe - rekao je izbornik Kovač
Pogledaj originalni članak

U grčkoj Ateni održao se ždrijeb za Socca svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se sredinom listopada održati na Kreti. Drugo izdanje ovoga natjecanja koje se igra pod okriljem Svjetskog malonogometnog saveza snage će odmjeriti igrači iz čak 40 zemalja, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere. Reprezentacije su podijeljene u osam skupina s po pet zemalja, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u vrlo atraktivnoj skupini 'B' zajedno s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom. Hrvatski reprezentativci uskoro kreću s pripremama za ovaj veliki događaj, a s klupe ih, kao i prošle godine, vodi proslavljeni hrvatski malonogometaš Dino Kovač.

- Mislim da je bilo i lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali nama je prvi cilj prolazak u šesnaestinu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe. Brazil sam gledao prošle godine na Svjetskom prvenstvu i bio je stvarno dobar. Igrali su atraktivan mali nogomet s tzv. ''brazilskim štihom''. Turska se lani našla u jakoj grupi. Pokazali su da znaju igrati mali nogomet, ali kad god se lomilo, okrenulo se protiv njih. Kolumbija i Alžir ove godine po prvi puta nastupaju tako da su nam oni nepoznanica, ali i s njima moramo biti oprezni. Naučili smo to iz grešaka s prošlogodišnjeg prvenstva - rekao je Kovač te je se okrenuo planu priprema.

- S treninzima krećemo za par dana. Imam 17-18 igrača na koje računam, Prijaviti ih možemo maksimalno 15, iako ću ih najvjerojatnije moći voditi svega 12. Dečki će svojim trudom i zalaganjem na treninzima pokazati tko je zaslužio mjesto u reprezentaciji. Prije samog prvenstva odigrat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica, najvjerojatnije sa Slovenijom i Mađarskom što će nam također biti jedna dobra priprema za Kretu – zaključio je Kovač.

Podsjetimo, prvo izdanje Socca SP u malom nogometu održano je prošle godine u portugalskom Lisabonu, a naši reprezentativci stigli su do osmine finala. U toj fazi natjecanja poraženi su od Poljske tek nakon raspucavanja. Ipak, hrvatski reprezentativci mogu se pohvaliti s činjenicom kako su jedina reprezentacija koja je uspjela pobijediti Njemačku, aktualne svjetske prvake.

Raspored – skupina A: Grčka, Egipat, Latvija, Azerbajdžan, Meksiko; skupina B: Brazil, Kolumbija, Hrvatska, Turska, Alžir; skupina C: Poljska, Maroko, Belgija, Wales, Litva; skupina D: Engleska, Argentina, Bugarska, Cipar, Urugvaj; skupina E: SAD, Oman, Slovačka, Kazahstan, Nigerija; skupina F: Rusija, Indija, Moldavija, Španjolska, Peru; skupina G: Francuska, Kina, Škotska, Irska, Irak; skupina H: Njemačka, Pakistan, Slovenija, Mađarska, Rumunjska

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.