EP košarkašica

Hrvatska i s porazom u drugom krugu zahvaljujući Francuskoj

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Hrvatska i s porazom u drugom krugu zahvaljujući Francuskoj
20.06.2011.
u 17:02
Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija izgubila je od Letonije sa 61:67 u trećem kolu skupine D Europskog prvenstva u Litvi
Pogledaj originalni članak

Poslije sjajne igre i pobjede nad Grčkom, izabranice Stipe Bralića sjajno su otvorile utakmicu s Letonijom čije su košarkašice dan prije priredile senzaciju pobjedom nad sadašnjim europskim prvakinjama, Francuskinjama.

U jednom smo trenutku vodili 15 koševa razlike i već smo razmišljali o tome kako ćemo u drugi krug s dva velika boda. No sve je krenulo naopako poslije ozljede Ane Lelas koja je u jednom sudaru dobila neugodan udarac u prsni koš. Bol je bila prejaka da bi nastavila utakmicu, a do tada je bila jedna od naših ponajboljih igračica. Snimka će pokazati je li joj nešto napuklo.

Letonke su se vratile u igru sjajnim šutem za dva koša (60 posto). Na vrijeme su odustale od napucavanja trica. Pogodile su samo dva iz 22 pokušaja. Naša prednost topila se iz minute u minutu, a posljednju četvrtinu odigrali smo očajno. Upravo onako kako smo loše odigrali protiv Francuske. Ne samo da nam je stao šut već smo imali i velik broj izgubljenih lopti – čak 19, a prednjačile su Mandir s pet i Ivezić s četiri.

Ovom pobjedom Letonija odlazi u drugi krug s maksimalna četiri boda.

Hrvatska je igrala u sastavu: Mandir 5, Karčić, Mišura 10, Čakić, Lokas, Mazić 8, Ciglar 2, Lelas 4, Slišković 6, Pavetić, Ivanković 12 (pet skokova), Ivezić 14 (šest skokova).

Nakon što je Francuska pobijedila Grčku 64:55 u večernjem terminu, Hrvatska je zbog boljeg međusobnog omjera izborila drugi krug kao trećeplasirana reprezentacija skupine D.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.