Platinijev plan

Hrvatska domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2020.!?

Foto: 'KACPER PEMPEL'
Hrvatska domaćin Europskog nogometnog prvenstva 2020.!?
13.11.2012.
u 13:32
Uefin predsjednik plan o igranju EP-a širom Europe predložit će već 7. prosinca, a u siječnju iduće godine mogao bi ga prihvatiti Izvršni odbor
Pogledaj originalni članak

Nedavno je Uefin predsjednik Michel Platini prijetio Hrvatskoj i Srbiji da će ih izbaciti iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog rasizma, a sad će možda toj istoj Hrvatskoj dodijeliti domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine!

Naime, glavni čovjek krovne europske nogometne kuće, prenosi Bild, ne odustaje od svoga plana da EP u Francuskoj 2016. bude posljednje koje će organizirati jedna ili eventualno dvije države. Prema novom planu, Euro bi ugošćivalo čak 13 država, a na njemu bi sudjelovale 24 reprezentacije! Prvih 12 država bili bi domaćini skupina koje bi imale po četiri reprezentacije, s tim da bi domaćini natjecanja bili nositelji, odnosno prvih 12 europskih reprezentacija na temelju položaja na Fifinoj ljestvici.

Kad bi se to prvenstvo održavalo danas, Hrvatska bi ispunjavala kriterij za nositelja, a samim tim i domaćina, no, naravno, morala bi se i kvalificirati na EP.

Nokaut-faza održavala bi se na neutralnim stadionima, za polufinalne i finalnu utakmicu u igru bi ušla i 13. država, a trenutačno je favorit za domaćina finala Istanbul.

Platini svoj prijedlog namjerava iznijeti Izvršnom odboru Uefe 7. prosinca koji bi ga mogao prihvatiti već na prvom sljedećem zasjedanju u siječnju 2013. godine.

– Michel Platini iznio mi je ovaj svoj plan u privatnom razgovoru, ali on još mora proći Izvršni odbor – otkrio je Theo Zwanziger, bivši čelnik Njemačkog nogometnog saveza.

Dodajmo da bi, prema trenutačnoj situaciji na Fifinoj ljestvici, gradovi domaćini, ističe Bild, bili Berlin, Madrid, Lisabon, Rim, London, Amsterdam, Moskva, Zagreb, Atena, Basel, Pariz i Bruxelles.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

DJ
dj5
14:27 13.11.2012.

Ovaj nas hoće uništiti.

DU
Deleted user
14:57 13.11.2012.

evo prilike za mega pljačku. Samo ne znam da li će ostati što za pokrast do tada.

OB
-obrisani-
14:17 13.11.2012.

Joj nebuloza i nevidim ćemo sad to, mi napravimo dvorane za rukometno prvenstvo pa ih zatvaramo i završimo u recesiji zbog njih, a ne da radimo nogometno prvenstvo...