Na "krivoj" strani

Hrvati Azzurri: Dva Hrvata danas će u finalu igrati za Italiju

Foto: 'LASZLO BALOGH'
'Greece\'s Evagelos Delakas (L) challenges Italy\'s Deni Fiorentini (C) during their men\'s preliminary round Group A water polo match at the Water Polo Arena during the London 2012 Olympic Games July
Foto: 'LASZLO BALOGH'
'Italy\'s Danijel Premus (L) and Stefano Tempesti celebrate their team\'s victory over Serbia in their Men\'s Semifinal water polo match during the London 2012 Olympic Games August 10, 2012. R
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Hrvatska vs Crna Gora, vaterpolo (1)
12.08.2012.
u 10:14
- Talijanima je ovo nakon 20 godina prvi olimpijsko finale pa je Danijel izuzetno ponosan što je u momčadi koja ga je izborila
Pogledaj originalni članak

Današnji finale za Danijela Premuša, Opatijca koji je na OI u Ateni prije osam godina igrao za Hrvatsku, a u Londonu brani boje Italije, kruna je karijere. Dobit će olimpijsku medalju! Njegov otac Radomir Premuš ishod finala ne želi predviđati, no zna da će svim srcem navijati za sina.

U obiteljskom domu u Opriću iznad Opatije, gdje se ne propušta ni jedna vaterpolska utakmica, sina će zdušno bodriti i mama Vesna i supruga Jelena, a najglasniji će sigurno biti šestogodišnji sin Danijel, imenjak tate vaterpolista.

- Kad je Danijel dobio poziv talijanske reprezentacije, izbornika i igrača, malo je razmišljao, a onda je odlučio prihvatiti poziv jer OI su veliki izazov, prilika karijere, osobito za sportaša kojem je "izbrisana" šansa zaigrati za nacionalnu momčad - otvoreno govori Danijelov otac.

Iza Hinića i Smodlake

S Ratkom Rudićem se, nastavlja, razišao na osobnom i ljudskom planu, jedan o drugome misle što misle, to je gotova priča. Naime, nakon što ga Rudić nije zadržao na užem popisu za jednu akciju (odlučio se za Hinića i Smodlaku), Premuš je javno kazao kako više neće igrati za Hrvatsku dok je Rudić na kormilu.

Danijel je, otkriva otac, imao teških trenutaka ovih deset godina, zvali su ga i u reprezentacije drugih zemalja, no sve je odbijao do poziva Talijana proljetos. Dobro se osjeća, neopterećen je i spreman dati sve od sebe u utakmici za reprezentaciju čije boje brani zahvaljujući talijanskom državljanstvu koje, uz hrvatsko, ima otkako je igrao u Pro Reccu.

- Talijanima je ovo nakon 20 godina prvi olimpijsko finale pa je Danijel izuzetno ponosan što je u momčadi koja ga je izborila. U polufinalnoj utakmici sa Srbijom bio je strijelac jednog pogotka, mogao bi i danas zatresti mrežu fenomenalnog Josipa Pavića - nada se otac.

Pred 31-godišnjim Premušem je sigurno još nekoliko godina aktivnog igranja, nakon što je napustio Jadran iz Herceg Novog, ima nekoliko ponuda.

- Ne odustaje ni od fakulteta iako se studiranje zbog sportskih obveza oduljilo. Na četvrtoj je godini medicine i odlučan je postati liječnikom te bazen zamijeniti ordinacijom - kaže njegov otac.

A koji će još Hrvat zaigrati za Italiju u današnjem finalu pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg list!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

Avatar akromegalija
akromegalija
11:11 12.08.2012.

Ko ima sina , važniji mu je sin . A ko nema piše gluposti po internetu.

BU
bubi400
16:58 12.08.2012.

ajmo hrvatska ajmo barakude uzeti to zlato da za oproštaj sa olimpijade čujem još jednom lijepu našu živila hrvatska sretno...

Avatar Idler 3
Idler 3
14:50 12.08.2012.

Već vidim kak ponosno s OI donosi srebro doma u Opatiju, a tatica ga grli sa suzom u oku >;-))