SVAKA ČAST

Senzacionalan podvig mladog Hrvata! O ovome će se pričati

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Senzacionalan podvig mladog Hrvata! O ovome će se pričati
24.04.2019.
u 17:46
Tomislav Pucar napravio je jedno od najvećih iznenađenja na SP-u pobijedivši u šesnaestini finala Nijemca Dimitrija Ovčarova, dvostrukog europskog prvaka (2013. i 2015.) i brončanog s Igara u Londonu 2012., sa 4:3
Pogledaj originalni članak

Nakon dugo vremena hrvatski stolni tenis imat će predstavnika u osmini finala na Svjetskom prvenstvu. Tomislav Pucar (23, na fotografiji lijevo) napravio je jedno od najvećih iznenađenja na SP-u pobijedivši u šesnaestini finala Nijemca Dimitrija Ovčarova, dvostrukog europskog prvaka (2013. i 2015.) i brončanog s Igara u Londonu 2012., sa 4:3. Za ulazak u četvrtfinale igrat će protiv boljeg iz susreta Japanca Kokija Niwe i Poljaka Jakuba Dyasa.

Pri rezultatu 3:2 za Ovčarova, Nijemac je na početku šestog seta poveo s 4:2, kad je Pucar zatražio minutu odmora i prema napucima izbornika Nevena Karkovića započeo veliki preokret. Od sljedećih 10 poena naš je stolnotenisač osvojio devet i odveo meč u set odluke. Ovčarov nije ni u sedmom setu pronašao način kako se oduprijeti naletu 23-godišnjeg Puljanina, europskog prvaka do 21 godine iz 2017., koji se trenutačno nalazi na 58. mjestu ITTF rang-liste.

– Gaćina, koji je s Ovčarovim igrao puno puta, dao mi je nekoliko korisnih savjeta. Ustvari, sve mi je napisao na papir. Bio je to jedan podugačak tekst koji sam punio puta pročitao. Znao sam da Nijemac igra istim stilom kao ja. Kada mi nije išlo morao sam mijenjati servis. Na kraju su odlučivale sitnice – istaknuo je Pucar.

Uz Pucara među 16 najboljih od Europljana plasirali su se još samo Boll (Njemačka) i Falck (Švedska).

– Nisam očekivao da ću doći ovako daleko. Srećom, nisam na putu imao nijednog Kineza – zaključio je Pucar koji je zadnja dva meča dobio s 4:3. Nećemo imati ništa protiv da se takav trend nastavi i sutra.

>> Pogledajte kako su dinamovci proslavili novi naslov prvaka

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dkoor
dkoor
13:00 25.04.2019.

Bravo majstore!