đoković je crna mačka

Horvat: Čilić mora biti uporan i čekati svoju priliku. Doći će!

Foto: News Syndication/PIXSELL
Horvat: Čilić mora biti uporan i čekati svoju priliku. Doći će!
10.07.2015.
u 14:27
Svako zlo za...
Taj mi je poraz otvorio oči i pokazao na čemu moram poraditi, kaže Marin
Pogledaj originalni članak

– Nitko, zapamtite, nitko me ne može pobijediti 17 puta zaredom – izjavio je Vitas Gerulaitis nakon što je 1980. na Mastersu u New Yorku u polufinalu napokon pobijedio Jimmyja Connorsa.

Ta će izjava ući u povijest, često će biti parafrazirana, a problem je samo u tome što je bila – neistinita.

Gerulaitisa je 16 puta pobjeđivao Bjorn Borg, a niz poraza od Connorsa do tog prekida u New Yorku protezao se na 11 mečeva.

Razlika manja od niza

Sličnom će se poštapalicom poslije poslužiti Španjolac Fernando Verdasco, nakon što je dobio Rafaela Nadala tek u 14. pokušaju, pa Čileanac Fernando Gonzalez, nakon što je tek u 11. dvoboju pobijedio Rogera Federera...

Kad će sličnu rečenicu izgovoriti naš Marin Čilić kad su u pitanju okršaji s Novakom Đokovićem? U četvrtfinalu ovogodišnjeg Wimbledona pobijeđen je 13. put i još čeka prvu pobjedu.

– Marin mora nastaviti raditi, biti uporan i čekati svoju priliku. Uvjeren sam da će ona doći i u dvobojima s Đokovićem. Razlika u kvaliteti između njih dvojice manja je nego što to na prvi pogled izgleda. Na Čiliću se vidjelo da hoće, dobro se borio, nije se predao samo tako, ali ključne poene Đoković je odigrao bolje – kaže dobar poznavatelj teniskih prilika Branimir Horvat, i sam bivši tenisač.

Karlu lakše s Đokovićem

– Očito je da Čiliću Đoković ne odgovara. Oni zapravo igraju slično, samo je Đoković nešto bolji. A Marin mu ne uspijeva poremetiti ritam onako kako to, primjerice, čini naš Ivo Karlović – dodaje Horvat.

Čilić se, vjerojatno s pravom, ne želi zamarati tim nizovima. Pobijedio je Federera (na lanjskom US Openu) i Nadala (u Pekingu 2009.) pa će valjda red doći i na Đokovića.

– Novak je od početka do kraja meča odigrao na visokoj razini. Posebno je bio dobar u tih nekoliko poena u ključnim trenucima. Male stvari napravile su veliku razliku. Bio je to jedan od rijetkih mečeva u kojima nisam imao priliku za break. No taj mi je poraz ujedno na neki način otvorio oči i pokazao na čemu moram poraditi – napomenuo je Čilić, koji će na kraći odmor, a turnirima se vraća u Washingtonu 3. kolovoza.

>>Nastavljen crni niz: Čilić niti u 13. pokušaju nije uspio savladati Đokovića

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar stef99
stef99
02:59 11.07.2015.

Gledam tog Cilica, cisti turcin, spor urekciji, spor u kretanju....... pa Djokovic je za turcina mlazni afion....... mozda bi Djokovicu trebalo zavezati noge, onda bradati turcin mozda ima neke samse......

DH
dalibor.hren
09:51 12.07.2015.

Tek mu je trinaesti poraz otvorio oči!?

KE
kentie
10:12 13.07.2015.

stef99 slažem se s tobom...Čilić je samo napuhana priča, a već ima podosta godina i utakmica u nogama na Grand slamovima i ATP turnirima....i uvijek prema Novaku ispadne teški amater i početnik...nije u stanju nametnuti svoju igru, raznovrsnost, drskost i tempo igre....i zato ga Novak uvijek iznenadi i ponizi do bola...