Doping

Hokejaši Ivan Šimunović i Phillip Dretar suspendirani četiri godine

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
28.04.2017.
u 11:40
Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je 14. ožujka 2017. godine  nakon utakmice Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu između KHL Zagreb i KHL Mladost proveo dopinšku kontrolu
Pogledaj originalni članak

Na sjednici Stegovnog vijeća Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) održanoj 18. travnja 2017. godine donesena je odluka po kojoj je hokejašima Ivanu Šimunoviću i Phillipu Dretaru izrečena četverogodišnja sankcija, a treneru Alanu Franjkoviću dvogodišnja. 

Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) je 14. ožujka 2017. godine  nakon utakmice Prvenstva Hrvatske u hokeju na ledu između KHL Zagreb i KHL Mladost proveo dopinšku kontrolu za vrijeme koje su dvojica igrača KHL Mladosti Ivan Šimunović i Phillip Dretar prekršili antidopinška pravila.

Ivan Šimunović je zbog izbjegavanja dopinške kontrole prekršio odredbu 2.3 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA, a Phillip Dretar zbog lažnog predstavljanja prekršio je odredbu 2.5 Pravilnika. Trener Alan Franjković nije spriječio ovakvo postupanje igrača na dopinškoj kontroli, iako ga je bio svjestan te je prekršio odredbu 2.9 Pravilnika.
Protiv ove Odluke nezadovoljna strana ima pravo žalbe.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

PA
pasanac
12:01 28.04.2017.

E, sad sam prvi! Bez dopinga.