Razlog za pratiti Bellator

Helena Jurišić debitira u svojoj prvoj profesionalnoj borbi!

Foto: Facebook
Helena Jurišić debitira u svojoj prvoj profesionalnoj borbi!
27.08.2016.
u 12:40
“Isprva sam mislila kako idem na neku revijalnu priredbu. Odmah sam pristala jer mi je nedostajalo mečeva, a ovo je bila idealna prilika da se zagrijem prije Europskog prvenstva koje me čeka krajem desetog mjeseca. No ispostavilo se da je riječ o Bellatoru.”
Pogledaj originalni članak

Od 17. rujna imat ćemo razlog više da pratimo Bellatorove priredbe. Uspješna hrvatska borkinja, Helena Jurišić, debitirat će na kickboxing dijelu priredbe koja će se održati u Budimpešti, a njena protivnica bit će Novozelanđanka Genah Fabian, piše Fight Site.

24-godišnja Splićanka je u ovom sportu nekih 15 godina, a prvu borbu je kao kadetkinja odradila davne 2002. godine. Helena se može pohvaliti i činjenicom da je 2013. postala europska prvakinja u tajlandskom boksu, a čak je i dva puta bila viceprvakinja svijeta. Ipak, nastup u Bellatoru je jedna sasvim nova stranica njene karijere, pogotovo kada uzmemo u obzir činjenicu da se ovdje radi o njenoj prvoj profesionalnoj borbi.

O suradnji s Bellatorom

“Organizacija je angažirala dva menadžera, jednog iz Nizozemske te jednog iz Italije. Njihov zadatak je bio da prate tijek moje karijere te su oni prije nekih mjesec dana kontaktirali Romea Dešu, a preko njega su došli do mog brata koji je ujedno i moj trener”, otkriva nam Helena početak suradnje s Bellatorom.

Poziv ugledne promocije je itekako iznenadio Helenu, “Isprva sam mislila kako idem na neku revijalnu priredbu. Odmah sam pristala jer mi je nedostajalo mečeva, a ovo je bila idealna prilika da se zagrijem prije Europskog prvenstva koje me čeka krajem desetog mjeseca. No ispostavilo se da je riječ o Bellatoru.”

Protivnicu je dobro proučila

“Protivnica je s Novog Zelanda, trenira na Tajlandu i ima 28 godina. Za sada ima sedam profesionalnih borbi, nema amaterskog iskustva i bori se iz kontra garda. Očekujem da će raditi više Muay Thay stilom jer ipak joj je to specijalnost.”

Helena pripreme odrađuje u Kickboxing klubu “Mornar” iz Splita. U dvoboju koji slijedi će, naravno, učiniti sve kako bi stigla do pobjede, ali i otkriva kako joj je prije svega važno odraditi dobar meč.

“Bellator traži atraktivne borkinje i rekli su mi kako je bez obzira na ishod važno odraditi dobar meč, a samim time će mi se otvoriti vrata za nastupe na njihovim priredbama u SAD-u.”

Mlada Splićanka je svjesna što organizacija poput Bellatora predstavlja u borilačkom svijetu tako da će u svoje treninge sve češće početi ubacivati elemente iz MMA-a.

“Kako mi je došao ovaj poziv, tako nikada ne znate kada bi mogao stići i onaj za nastup u MMA-u. Taj je sport sve popularniji tako da nakon ovog meča i Europskog prvenstva namjeravam početi i to trenirati. Mlada sam, imam 24 godine i dovoljno vremena za učenje novih vještina”, zaključila je Helena čije nove izazove svi nestrpljivo iščekujemo.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BO
Bonus
15:23 27.08.2016.

Ok, gdje se to moze pratiti?

DU
Deleted user
22:22 27.08.2016.

Lijepa prica! Sretno!