EKSHIBICIJA

Hamilton protiv Hoya na Wembleyju

18.11.2008.
u 14:04
Pogledaj originalni članak

Lewis Hamilton, svjetski prvak u Formuli 1, i biciklist Chris Hoy, trostruki osvajač zlatne medalje s Igara u Pekingu, odmjerit će snage idući mjesec na Wembleyju.

Demonstracijska utrka u kojoj će Hamilton voziti svoj bolid McLaren-Mercedesa, a Hoy svoj bicikl, bit će održana uoči tradicionalne Utrke prvaka na specijalno konstruiranoj stazi.

- Bit će zaista zanimljivo. Vozio sam demonstracijske vožnje i ranije, ali ova će biti sasvim drugačija. Atmosfera će biti nevjerojatna i uistinu se veselim što ću sudjelovati u ovako spektakuranoj utrci. Na taj način zahvalit ću se svojim navijačima u domovini, kao i navijačima diljem svijeta - izjavio je Hamilton.

- Jasno je da ne mogu parirati snazi njegova bolida, ali dat ću sve od sebe da bi utrka bila što neizvjesnija i stvarno joj se veselim - rekao je 32-godišnji škotski biciklist koji je s tri osvojena zlata u Pekingu postao najuspješniji muški olimpijski biciklist svih vremena.

“Utrka prvaka” naziv je utrke na kojoj sudjeluju vozači iz različitih auto-moto disciplina i održava se tradicionalno od 1988. godine, a ove će se godine voziti 14. prosinca na Wembleyju.

Na natjecanju su vozači upareni u momčadi prema nacionalnosti, a prošle godine pobijedila je njemačka momčad koju su činili Michael Schumacher i Sebastian Vettel.

Na ovogodišnjoj utrci zasad je potvrđen nastup trojice vozača Formule 1, Australca Marka Webbera te Britanaca Davida Coultharda i Jensena Buttona. U utrci će nastupiti i Michael Schumacher (sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1), Sebastien Loeb (peterostruki prvak u reliju), Troy Bayliss (bivši trostruki motociklistički prvak), te Tom Kristiansen (osmerostruki pobjednik prestižne utrke 24 sata Le Mansa).



Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr