HAJDUK Odvjetnički boj na Trgovačkom sudu u Splitu

Hajduk uspio odgoditi odlazak u stečaj

Foto: import
Hajduk uspio odgoditi odlazak u stečaj
25.10.2005.
u 17:24
Pogledaj originalni članak

SPLIT - Hajduk zbog dugovanja Ivici Mornaru neće otići u stečaj. Barem ne za sada, ali u studenome i prosincu mora platiti 166 tisuća USD. Kada to ne bi učinio, teško bi se moglo naći pravni razlog koji bi Hajduk mogao spasiti od stečaja, što bi, shodno propisniku HNS-a, značilo odlazak u najniži rang natjecanja.

To je sukus jučerašnjeg ročišta na Trgovačkom sudu u Splitu na kojem su se, pod presjedanjem suca Ante Čapkuna, sučelili Tomislav Krka, odvjetnik Ivice Mornara, te Hajdukov odvjetnik Mate Peroš. Nakon što ih je saslušao, sudac Čapkun odgodio je ročište i novo sazvao za 22. prosinca.

Prelazak u Sevilju
Spor se vodi na ime neplaćenog iznosa iz 1996., kada je Mornar prešao u Sevillu. Naime, Hajduk i Mornar potpisali su dodatak ugovora po kojem se transfer dijeli napola. Krka je, nakon potvrde Seville od 5. ožujka 2003. godine, kazao da je na Hajdukov račun prispjela uplata od oko 1,6 milijuna eura.

I time nastaje problem, jer Hajduk tvrdi da je to cjelokupni iznos za transfer Mornara i Mirsada Hibića (prodani su zajedno). Dakle, nije sporno da Hajduk mora platiti spomenutih 166 tisuća USD, a Mornar preko svog odvjetnika traži još oko milijun USD, što Hajduk pobija, pa se o tom iznosu stranke spore na Općinskom sudu u Splitu.

Poslovanje 21 kunu
No, javno ročište uvijek izbaci niz zanimljivosti. Pa smo tako mogli saznati senzacionalni podatak da je Hajduk u neprekidnoj blokadi 3350 dana (posluje preko tvrtke Hajduk Sirio sport), a prema FINI poslovanje na žiro-računu iznosi mu 21 kunu. Također, službeno je potvrđeno da je Hajdukov žiro-račun blokiran zbog duga od 36,875.175 kuna.

Mirsad Hibić je od Seville primao plaću na Hajdukov žiro-račun (170 tisuća USD), i to kako bi izbjegao plaćanje poreza. A kako mu Hajduk novac nije dao i ne priznaje dug, i Hibić zahtijeva da Hajduk ode u stečaj. Toliko dana traje neprekidna blokada Hajdukova žiro-računa.

U normalnim državama blokada bez posljedica ne bi trajala ni 33 dana.Točno 36,875.175, po podacima koje je dala FINA, iznosi dug zbog kojeg je blokiran Hajdukov žiro-račun.Hajduk priznaje da je toliko dužan Ivici Mornaru, i taj iznos mora platiti tijekom studenoga i prosinca ili će u stečaj.

Pogledajte na vecernji.hr