Rijeka - Hajduk 0:1

Hajduk na čelu, Brkljača je utišao Armadu

Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
Foto: Pixsell
Rijeka Hajduk (1)
19.09.2010.
u 22:22
Navijači Rijeke gađali Poklepovića, bijesni Ibričić bacao kopačke, a bijeli su cijelo drugo poluvrijeme bili s igračem manje.
Pogledaj originalni članak

Nakon gotovo 1500 dana i četiri godine Hajduk je svladao Rijeku na Kantridi. Pobjednički pogodak postigao je Marko Brkljača u 88. minuti topovskim volejem sa 16 metara i tako anulirao glupost Anasa Sharbinija koji je u 46. minuti isključen. Pobjeda Hajduka može se svrstati u red herojskih, jer su bijeli 45 minuta igrali s igračem manje. Već od četvrte minute počeo je udar sa središnje tribine na trenera bijelih Stanka Poklepovića. Na pogrdne se uzvike trener bijelih nije obazirao, a onda u 18. minuti nije izdržao. Uzvratio je mrmljanjem, po usnama se vidjelo da ne govori “kako je lijepo vrijeme”...

A u 24. minuti tri tribine su podigle plavo-bijele papiriće, Hajdukova klupa bila je zasuta papirima. Od papirića su gledatelji iza Hajdukove klupe pravili grude i nekoliko minuta gađali trenera bijelih, koji je doslovno bio zasut. Bačena je i vrećica kokica prema Poklepoviću. Taj dvoboj s publikom trajao je cijelo prvo poluvrijeme, Poklepović je svako malo, izritiran zbivanjima na terenu, skakao s klupe.

Nije bilo lako treneru bijelih, bio je začuđen izljevom bijesa s tribina, ali morao je ostati hladne glave, jer publika je tu da provocira, navija, a trenerovo je da vodi momčad. A nije mu bilo lako ni zbog toga što je Rijeka na travnjaku dominirala. Gračan je očekivano postavio čvrstu formaciju koja najboljim igračima Hajduka Ibričiću, Tomasovu i Anasu Sharbiniju nije dala disati, dok se Poklepović odlučio za formaciju iz Atene.

Teško su Splićani dolazili do Rijekinih vratiju, a s druge strane svako malo je sijevalo oko Subašića. Rukavina je u 10. minuti, na dodavanje Đalovića, pogodio vratnicu, pa je Budicin glavom bio neprecizan.

U 36. minuti Đalović je ubacio, Rodić malo zakasnio. Rijeka je u prvom dijelu bila bolja. Hajduk je uputio tek nekoliko udarca, sve iz daljine, a Lisjak je prvu obranu imao u 40. minuti kada je ukrotio Ibričićev udarac.

Rijeka je bila vrlo agresivna, Gračanovi igrači su išli kao kamikaze. U 20. minuti Švrljuga i Rukavina su krenuli u duel s Anasom “neprimjetnim” Sharbinijem i sudarili se glavama. Rukavina je zakrpan u svlačionici, Švrljuga je dobio šljivu.

Splićani su bili nezadovoljni suđenjem, u 42. minuti Ibričiću su igrači Rijeke skinuli i kopačku, Mlakar je ostao nijem, a Hajdukov kapetan svoje sredstvo za rad bacio je u zrak. Da ne završi na tribini, pobrinuo se rezervist Duje Čop koji je kopačku uhvatio na samoj ogradi.

Nastavak je donio glupost mjeseca. Anas Sharbini nije izdržao pritisak i nemoć, u prvoj minuti drugog dijela s leđa je faulirao Švrljugu, a Mlakar mu je pokazao crveni karton. Zahvaljujući Sharbiniju Hajduk se morao grčevito braniti do kraja utakmice. Rijeka je momčad koja je slaba u kreaciji, igrača više nije znala iskoristiti, Gračan nije imao snage gurnuti igrače prema naprijed i zbog toga je Hajduk pobijedio.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

TH
torca hz-hb
22:46 19.09.2010.

maršiću počeo si srati i uvlačit se urednicima koji su veliki dinamovci. špaco je skako zbog suđenja, a rijeka je dominirala samo na svojoj polovici jer su pomoćnici držali zastavice stalno u zraku.

OB
-obrisani-
22:56 19.09.2010.

Majku im Jugoslavenski . Sta im je poklepovic napravija primitivnim seljackim ljubomornim budalama sta sanjaju Jugoslaviju .Zato i jesu popusili Vjerovano u Rijeci nije bili 20% hrvata na tribinama

VD
vjer.domo
22:39 19.09.2010.

kakve to novinare imaju u večernjem listu kada ovako navijački (za rijeku) komentira utakmicu. \"rijeka je dominirala\" a postotak posjeda lopte i na poluvremenu i na kraju utakmice je bio u korist hajduka, onda kakva je to dominacija, bez razlike na neke šanse rijeke. hajduk je zadržao premoć i u drugom poluvremenu sa igračem manje.