INTER - HAJDUK 0:3

Hajduk bez problema kroz Zaprešić

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Hajduk bez problema kroz Zaprešić
06.03.2010.
u 17:08
Nogometaši Hajduka osvojili su nove prvenstvene bodove u Zaprešiću svladavši Inter sa 2:0 (1:0). To im je osma pobjeda na ovom stadionu, uz pet neodlučenih utakmica.
Pogledaj originalni članak

Domaćin je priželjkivao prvu domaću pobjedu nad Hajdukom, ali će morati pričekati još barem godinu dana.

Ako ništa drugo sakupilo se 3000 gledatelja koji će barem pokriti troškove utakmice. Utakmica je kasnila pet minuta zbog Florina Cernata. Naime, on nije bio upisan u službeni zapisnik utakmice pa ga je sudac Kovačić morao udaljiti s klupe. Upisan je bio Boris Pandža koji nije ni doputovao u Zaprešić! Očigledno je netko u Hajduku grubo pogriješio kada ga je upisao u zapisnik.

Stanko Poklepović, trener Hajduka, imat će sigurno što reći predsjedniku Svaguši o ovom propustu jer bi mu Rumunj sigurno dobro došao u nastavku utakmice.

Prvih deset minuta Zaprešićani su bili bolji premda nisu imali nekih opasnih situacija. A onda su krenule pogreške domaće obrane, točnije Golema i Pecelja koji su prvo skrivili prekršaje, ali srećom Ibričić nije bio precizan iz slobodnih udaraca, a onda je Golem u svom šesnaestercu poklonio loptu Striniću koji je opalio iz prve za prvi pogodak Splićana.

Do kraja poluvremena mogao je Hajduk još povećati prednost, ali su se Vukušić i Anas Sharbini spetljali pred Delačem. U drugom poluvremenu Inter je stidljivo krenuo naprijed, no svima je bilo jasno da je samo pitanje trenutka kada će Splićani postići i drugi pogodak. I nisu dugo čekali. U 60. minuti Sharbini je kroz noge proturio loptu Paragvajcu Gamarri i dodao Ibričiću koji je bio sam poput duha na petercu zaprešićke obrane. Mogao je bez problema razmišljati gdje će uputiti loptu i Delač je drugi put bio potpuno nemoćan.

Bezuspješne izmjene

Pokušao je Perković s tri izmjene postići barem počasni pogodak ali nije išlo. Najizgledniju priliku imao je Bosec ali je njegov udarac bio tako jak da se lopta jedva dokotrljala do Subašića. S obzirom na hladnoću već dvadesetak minuta prije završetka utakmice gledatelji su počeli napuštati stadion, a Torcida je svih 90 minuta slavila i pjevala novu pobjedu svojih nogometaša, koji su drugim pogotkom Ibričića završili priču.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
mitar
18:23 06.03.2010.

Ko li ce sada trpjeti vas sportske novinare kada pocnete pisati feljton o goropadnome hajduku.