NHL

Gretzky: Nisu me htjeli pa sam otišao

Foto: Reuters
Gretzky: Nisu me htjeli pa sam otišao
25.09.2009.
u 10:21
Najbolji hokejaš svih vremena Wayne Gretzky (48) dao je ostavku na mjesto trenera NHL momčadi Phoenix Coyotesa uslijed previranja oko otkupa vlasništva kluba.
Pogledaj originalni članak

Coyotesi se nalaze u velikim financijskim poteškoćama, a zainteresirani kupci pregovaraju s vodstvom NHL lige o otkupu kluba već neko vrijeme. Predugo za bivšeg legendarnoga kanadskog igrača.

- Ovo je za mene bila teška odluka o kojoj sam dugo razmišljao. Nadao sam se da će se cijela situacija o vlasništvu riješiti puno ranije, ali je na kraju potrajala dulje nego li sam očekivao. Kako su mi oba kandidata za preuzimanje kluba jasno dala do znanja da se ne uklapam u njihove buduće planove razgovarao sam s generalnim menadžerom Donom Maloneyjem i predložio mu da pronađe nekoga tko će me zamijeniti – rekao je Gretzky, kojeg su u klubu odmah po njegovoj ostavci zamijenili Daveom Tippettom, bivšim trenerom Dallas Starsa.

Gretzky je u nadolazećoj sezoni trebao zaraditi 8.5 milijuna dolara godišnje plaće. Coyotese je trenirao od 2005. godine. Stao je na učinku od 143 pobjede, 161 poraza i 24 poraza nakon produžetaka/penala te u niti jednoj sezoni nije uspio odvesti momčad do doigravanja.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
hkk
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.