DAVISOV KUP Osim rukometnog SP-a, Osječani bi mogli gledati i najbolje hrvatske tenisače

Gradski vrt zadovoljava sve uvjete za domaćinstvo Davis kupa

13.11.2008.
u 19:03
Pogledaj originalni članak

Osijek se još jedan korak približio dobivanju domaćinstva susreta 1. kola Svjetske skupine Davisova kupa, u kojemu Hrvatska ugošćuje tenisku reprezentaciju Čilea (6.–8. ožujka). Inicijativa pokrenuta od strane predsjednika Teniskog saveza Osječko-baranjske županije Krešimira Bubala, jučer je konkretizirana kad je dvoranu Gradski vrt posjetila izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić.

Samo riječi pohvale
“Pročešljavši” građevinu uzduž i poprijeko, po završetku inspekcije, Mihelićeva je imala samo riječi pohvale.

– Dvorana zadovoljava osnovne uvjete potrebne za održavanje jedne takve manifestacije. Krasno je osmišljena i nudi ozračje prikladno za svaki sport. Uopće ne sumnjam, budu li u njoj nastupali naši reprezentativci, da će biti maksimalno motivirani – istaknula je Mihelićeva.

No, kao osoba nadležna za tehnički dio organizacije potvrdila je kako i sve ostale dvorane koje su se kandidirale za domaćinstvo (u Poreču, Splitu, Zagrebu i Varaždinu) zadovoljavaju osnovne kriterije.

– O prednostima i izgledima Osijeka, koji se prvi kandidirao, ipak ne bih. Svoja ću zapažanja iznijeti Upravnom odboru HTS-a, koji će se najvjerojatnije sastati 16. prosinca, kada je i rok za prijavu grada-domaćina Međunarodnoj teniskoj federaciji – rekla je Marina Mihelić.

Grad mora uložiti sebe
Izvršna direktorica HTS-a rekla je kako se, zahvaljujući Svjetskom rukometnom prvenstvu i gradnji sportskih dvorana u Hrvatskoj, teniski spektakli konačno mogu dovesti i drugdje, a ne samo u Zagreb i Split.

– Susret će pratiti mnoge zemlje u svijetu, stoga HTS neće kalkulirati prilikom određivanja domaćina. Susret 1. kola Davisova kupa neće dobiti onaj grad koji samo bude imao najbolje uvjete, već i onaj koji je spreman uložiti sebe u organizaciju – završila je Mihelićeva.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr