Ivanić-Grad

Gradonačelnik Leš bio je trener hita Lige prvaka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Rukometaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Rukometaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Rukometaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Rukometaši
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Rukometaši
29.12.2015.
u 08:15
Sljedeće godine gradi se još jedna dvorana u koju bi se preselili odbojka i košarka kako bi dvorana Žeravinec bila samo za rukomet
Pogledaj originalni članak

Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada, i Krešimir Petek, vlasnik hotela Sport, domaćini su muškoj rukometnoj reprezentaciji Hrvatske koja se u njihovu gradu priprema za Europsko prvenstvo koje 15. siječnja počinje u Poljskoj.

Blizu aerodroma i Zagreba

– Nikad se jača reprezentacija od ove nije pripremala u Ivanić-Gradu. Nadam se da ćemo surađivati i idućih godina, a dečki ovdje imaju zaista vrhunske uvjete. Hotel ima teretanu, fitness, wellness, imaju svoj mir, a dvorana Žeravinec na pet im je minuta autobusom. Povrh svega Ivanić-Grad blizu je Zagreba i aerodroma pa dečki neće puno gubiti na putovanja – rekao je Javor Bojan Leš, koji je i sam bio rukometaš.

– Igrao sam rukomet od trećeg razreda osnovne škole pa do 24. godine. U početku sam igrao na mjestu srednjeg vanjskog pucača, a kada sam dobio nekoliko kilograma viška, prešao sam na mjesto kružnog napadača. Kasnije sam bio trener raznih mlađih selekcija, ali i prve momčadi Ivanić-Grada. Mogu se pohvaliti da sam trenirao Domagoja Pavlovića, igrača koji je ove godine hit u Ligi prvaka. On je inače rodom odavde i predviđaju mu veliku rukometnu karijeru. Otkako sam prije dvije godine postao gradonačelnik, nisam više angažiran u rukometu – rekao je Javor Leš.

Rukomet je u ovom mjestu oduvijek bio popularan, popularniji od nogometnog kluba Naftaš.

Rukomet u Balonu

– Trenutačno su nam rukometaši u Premijer ligi i drže se čvrsto sredine tablice. Najvećim je dijelom Grad Ivanić-Grad sponzor kluba, ali to nije neki velik novac. U planu nam je u 2016. napraviti još jednu sportsku dvoranu u koju bismo preselili odbojku i košarku kako bi dvorana Žeravinec bila samo za rukomet – istaknuo je Leš.

Krešimir Petek pak ima svojih planova za izletište Petek koje već sada obiluje raznim sportskim terenima. Tu su već teren za mini nogomet s umjetnom travom, teniski tereni, teren za odbojku i rukomet na pijesku.

– U planu je postavljanje rukometne podloge u balon koji se nalazi desetak metara od hotela. Tako bi kroz cijelu godinu tu mogli trenirati djeca, ali i seniorske momčadi. Zašto ne i muška reprezentacija, kojoj bi tako na raspolaganju sve bilo na deset koraka – istaknuo je Petek.

Obojica će biti veliki navijači hrvatske reprezentacije u Poljskoj.

– Nadam se da ćemo osvojiti medalju pa ćemo se hvaliti kako je ona iskovana upravo u Ivanić-Gradu – istaknuo je Leš.

Svi jedva čekaju službenu utakmicu sa Slovenijom 8. siječnja.

– Već sada nema ulaznica. Ideja je da nakon utakmice u hotelu Sport organiziramo "Večer rukometa" na koju bismo pozvali sve naše proslavljene igrače – zaključio je Javor Bojan Leš.

>> Još me muči koljeno, ali bit ću spreman za EP u Poljskoj

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.