Rijeka

Gračan do odlaska u Antalyju želi jasnu sliku

Foto: 'Goran Kovacic/PIXSELL'
Gračan do odlaska u Antalyju želi jasnu sliku
20.01.2010.
u 08:46
Nogometaši Rijeke i ovaj tjedan pripreme odrađuju na otoku Krku. Očuvanje travnjaka Kantride, gdje je jučer počela rekonstrukcija dijela uništenog u poplavi, razlog su zašto su bijeli za svoju bazu izabrali Krk.
Pogledaj originalni članak

Momčad i stručni stožer borave u hotelu Malin u Malinskoj, a treniraju na dva igrališta, u Omišlju i u Krku.

Višak kilograma – istopljen

– Uvjeti su odlični i vrijeme nas služi. Zahvaljujem klubovima koji su nam izašli u susret i dali na raspolaganje terene za treniranje te Nikoli Turčiću, vlasniku hotela u kojem također imamo sve na raspolaganju. Hrana je odlična, što je vrlo važno tijekom napornih fizičkih priprema – istaknuo je trener Rijeke Nenad Gračan.

Šef struke s Kantride zadovoljan je onim što njegovi igrači pokazuju u drugome tjednu priprema, bez obzira na napore.

– Nema ozljeda, što je najvažnije, a ima puno želje i motiva za rad. Neki su došli s nekoliko  kilograma viška, ali to je nestalo već u prvome tjednu rada – sa smijehom je dodao Gračan.

Iskusni branič Fausto Budicin pokušao je novi angažman pronaći u Khazaru, no to mu nije uspjelo i jučer se vratio.

– Šteta što Budicin nije ostvario svoje želje. Izgubio je sedam dana treniranja, no sve će to morati nadoknaditi. Do kraja ovoga tjedna razmislit ćemo o nekim igračima koje želimo dati na posudbu u jače lige. Moramo imati jasnu sliku do odlaska u Antalyju potkraj mjeseca – kaže Gračan.

Smith i Karoglan otpisani

Na posudbu će mlađi igrači, Smithov i Karoglanov status još nije riješen, no i od njih se očekuje da sreću potraže negdje drugdje, odlaskom ili posudbom. Što se prinova tiče, nema ih. Marokanac Lkhal još nije stigao.

– Teško je zimi pronaći igrače koji bi ispunili uvjete koje smo postavili. To su sve igrači koji bi kratkoročne ugovore, a mi želimo dugoročan angažman – zaključio je Gračan.

Nogometaši Rijeke ovaj tjedan počinju i s prvim pripremnim utakmicama. Prvo će sutra odmjeriti snage s četvrtoligašem Opatijom, a zatim u subotu sa slovenskim drugoligašem Ivančnom Goricom.

– Kada smo u ovakvu intenzitetu priprema, odgovaraju nam utakmice sa slabijim protivnicima. No, moram reći da zbog utakmica nećemo mijenjati program i intenzitet rada – poručuje trener Rijeke Nenad Gračan.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.