VUKOVIMA TREĆE FINALE

Gordon i Tomas poslali zagrebaše na godišnji

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Gordon i Tomas poslali zagrebaše na godišnji
23.05.2010.
u 20:37
Košarkaši Cibone prvi su finalisti ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske. Vukovi su i u drugoj utakmici polufinala nadjačali Zagreb energijom, fizikalijama i talentom (78:65) pa će mirno promatrati sutrašnju majstoricu Zadra i Cedevite.
Pogledaj originalni članak

 Poslovično oprezni strateg vukova Velimir Perasović nije siguran da je u tome prednost za njegov sastav.

- Onaj koji dobije treću može biti u boljem tonusu od onoga koji tjedan dana čeka. Doduše, meni je drago da smo sve riješili u dvije jer tko zna što u trećoj može biti, a dobit ćemo i više vremena za Bogdanovićev oporavak. On možda neće nastupiti niti u subotu u prvom susretu finala - kazao je Peras čestitavši svojim igračima na trećem ovosezonskom finalu.

Zagrebaš su pak otišli na godišnji. Mulaomerović u 28., Simon u 33., a Žorić u 36. minuti. Prkačin nije ni igrao zbog ozljede prsta. Za razliku od Prke, koji vjerojatno završava karijeru, Mula ima još jednu godinu ugovora. Zagrebaši su priznali da je Cibona za njih u ovakvom stanju bila prejaka. Dva najbolja igrača hrvatskog prvenstva opet su briljirala. Tomas je uknjižio 22 koša, a Gordon 21 i osam asistencija, a vrlo sodidan bio je Andrić (12 koševa, 5 napadačkih skokvoa). Gosti su prelomili susret u trećoj četvrtini - euroligaškom obranom i tricama. Od šest u tom razdoblju, Gordon je ubacio tri. I on i Tomas složili su se oko željenog suparnika u finalu.

- Voljeli bismo Cedevitu da ne moramo putovati u Zadar. Zaslužili smo ovo obranom, sveli smo Zagreb u njegovoj dvorani na 60-tak koševa - ustvrdio je Tomas.

Pomalo razočarani Zagrebov kapetan Simon naglasioje da je Cibona strašno utrenirana momčad koja radi veliki pritisak kojem se mravi nisu mogli othrvati. Premda ima ugovor na još jednu sezonu Simon bi volio otići u neki jači klub “da vidim hoće li nešto biti od mene ili ne”.

Svi zagrebaši žalili su se na izraubanost pa tako i Luka Žorić (20 koševa, 13 skokova) kojem, unatoč ugovornoj vezanosti za Zagreb, također neće nedostajati ponuda.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.