KVALIFIKACIJE ZA EP

Goluža: Zašto ne bismo iznenadili Španjolce?

Foto: Reuters
Goluža: Zašto ne bismo iznenadili Španjolce?
07.03.2011.
u 15:42
Slavko Goluža, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, nije želio reći tko će od početka igrati protiv Španjolske u kvalifikacijskom susretu EP-a umjesto ozlijeđenih Valčića i Lackovića
Pogledaj originalni članak

Kaže, Španjolci sve čitaju i ne bih htio otkriti naše adute. No, sigurno je jedan od prvih izbora na tome mjestu Damir Bičanić.

– U reprezentaciji sam jako dugo. Mislim da sam prvi put igrao 2005. godine, a u ovih šest godina jedva da sam sakupio deset minuta zajedničkog igranja s Ivanom Balićem! – kaže Bičanić.

U Chamberyju preporođen

U francuskom Chamberyju igra kao preporođen. Uostalom, plasirao se u osminu finala Lige prvaka, ispred Pivovarne Laško.

– U klubu mi je puno lakše igrati nego u reprezentaciji. U klubu sam glavni igrač, a u reprezentaciji sam malo igrao i na ovih nekoliko treninga nisam se najbolje snalazio. Lopte su mi završavale u autu, iza leđa... No, valjda će biti dobro do utakmice sa Španjolcima.

Kakva mu je vanjska linija u klubu?

– Na “srednjaku” je iskusni, 32-godišnji Edin Bašić iz BiH, a na mjestu desnog vanjskog igrača igra francuski reprezentativac Xavier Barachet. Nije loše i mislim da u osmini finala možemo ići dalje čak i izvučemo li Montpellier – ističe Bičanić.

Možemo li iznenaditi Španjolsku u Ciudad Realu?

Goluža ima iznenađenje

– Možemo. Sviđaju mi se ideje koje je pripremio izbornik Goluža. Riječ je o dvije varijante napada. To će za Španjolce biti iznenađenje – zaključio je Bičanić.

Izbornik je rekao da mu je glavni cilj ne primiti više do 24 pogotka.

– To je dvanaest pogodaka po poluvremenu. Mislim da je to moguće – istaknuo je Nikola Blažičko, vratar njemačkog Lübbeckea.

Sjeća li se kada je posljednji put branio za Hrvatsku?

– Sjećam se. Bilo je to na EP-u 2006. u Švicarskoj. Ove mlade igrače koje sam sad dočekao ne poznajem, ali se vidi da su sve to već izgrađeni rukometaši – naglasio je Blažičko.

Povratnik je i Ivan Čupić koji je zbog ozljede ramena propustio nastup na SP-u u Švedskoj.

– Nadam se da se do kraja lipnja neću ozlijediti. Rame i koljeno su sada u redu – zaključio je Čupić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

RA
razuman
16:28 07.03.2011.

Forsiraj kopljara. Iznenadi sebe i priznaj da nisi dorastao. Nakon tebe dođe pravi trener na klupu, ne maz-ga poput tebe, i pobijedimo španjolce. Baliću dledao sam sve tvoje tekme u repki ali sad ću napraviti manju pauzu dok ovaj panglu ne ode.

AR
arjavas
17:47 07.03.2011.

pod njegovim vodstvom , nemožemo pobjediti ni Sisciju, a kamoli Španjolsku

FU
furešta
18:28 07.03.2011.

Iznenadio bi i Španjolce i sve nas da si ostavio Kopljara doma., ali ništa ne učiš. Ajde fino popuši ove dvije utakmice protiv Španjolca i onde se gubite oba dva iz našeg rukometa, i ti i Gobac.