ATP MIAMI

Golubev bolji od Dodiga u 2. kolu kvalifikacija

Foto: Davor Puklavec/pixsell
Golubev bolji od Dodiga u 2. kolu kvalifikacija
23.03.2010.
u 21:13
Kazahstanski tenisač Andrej Golubev svladao je Hrvata Ivana Dodida 7-6(8), 6-1 u 2. i odlučujućem kolu kvalifikacija za Sony Ericsson Open, drugi ATP Masters 1000 turnir sezone u Miamiju.
Pogledaj originalni članak

Golubev je bolje plasiran na rang ljestvici, zauzima 93. mjesto, dok je Dodig na 155. poziciji.

Novopečeni hrvatski Davis Cup reprezentativac propustio je nekoliko velikih šansi u prvom setu. Vodio je s 5-2 u prvom setu, a nakon što je Golubev u devetom gemu nadoknadio break zaostataka, Dodig je opet u tie-breaku stigao do goleme prednosti.

Poveo je s 5-2 i imao dva servisa, od kojih nije iskoristio niti jedan. Golubev se vratio na 5-5, ali je 25-godišnji Hrvat s novim mini-breakom izborio set loptu na svom servisu. Nije je uspio iskoristiti, kao niti još jednu, na servis Golubeva, pri vodstvu 7-6.

Nakon što je hrvatski tenisač propustio tolike šanse, u drugom setu Golubev je zavladao terenom i svom suparniku prepustio samo jedan gem. Meč je trajao 89 minuta.

Bio je to treći dvoboj ovih igrača i druga pobjeda Kazahsanca. Zanimljivo da su i prethodna dva meča, oba 2008. godine, odigrali u kvalifikacijama, ali na puno manjim turnirima.

ATP Miami, kvalifikacije, 2. kolo:

Golubev (10) - Dodig 7-6(8), 6-1

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
09:01 24.03.2010.

Slaba vajda od ovih Hercegovaca… Dodiže, Dodiže! Isti scenarij kao i u Siličevu debaklu u IW-u. Sredio ga tenisač čije prezime također počinje sa G – Galubjef! U 1. setu napravio obrat, ali je morao odraditi 13. igru te prolio mlijeko kao i njegov zemo. U 2. setu, kao i njegov sugrađanin, pao bez ispaljena metka. Dobro, mali je napredak ipak vidljiv, osvojio je jednu igru. Kada bolje promislim, ipak će biti nešto od tih Hercegovaca… P. S. Bravo, Petrice!