Mlade nade

Gdje je zapelo? Halilović nestaje, Petev se još nada Anti Ćoriću

Foto: DPA/PIXSELL
Alen Halilović
Foto: DPA/PIXSELL
Alen Halilović
Foto: DPA/PIXSELL
Alen Halilović
Foto: Reuters
Halilović
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Ante Ćorić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ante Ćorić
28.10.2016.
u 21:51
Ante Ćorić dvoboj protiv Juventusa u Zagrebu odgledao je s tribine jer ga je privremeni trener Željko Sopić poslao u “frižider” zbog navodnog slabijeg angažmana
Pogledaj originalni članak

Petu godinu zaredom hrvatski nogomet imao je kandidate za nagradu “Golden boy”! Među kandidatima za tu prestižnu nagradu najboljeg mladog nogometaša Europe bila su i dvojica naših nogometaša – Alen Halilović, novi član slavnog njemačkog HSV-a, te Dinamov “wunderkind” Ante Ćorić.

Netko je, naravno, vidio taj talent, kao nekoć i Matea Kovačića, no očito je da se nije baš pomno pratila sezona naših spomenutih nogometaša. Jer, spomenuti Renato Sanchez (Bayern), Gianluigi Donnarumma (Milan), Moussa Dembele (Celtic) i Marc Rashford (Manchester United) i te kako su bili faktori u svojim klubovima. A riječ je o klubovima od formata.

Što se događa s Alenom Halilovićem? Igrač Barcelone na posudbi u Hamburgu najprije nije igrao jer ga nije “ljubio” trener Bruno Labadia, koji je i s Olićem vodio rat. Nakon njega na klupu je sjeo Markus Gilsdor, koji voli dobre tehničare i napadački nogomet, no Halilovića nema. 

Spominje se kad je u pitanju Halilović, jedna, nešto starija djevojka koja mu odvlači puno pozornosti, no, unatoč svemu, dok Alen sam u glavi ne posloži prioritete, mogao bi biti u problemu.

Ante Ćorić dvoboj protiv Juventusa u Zagrebu odgledao je s tribine jer ga je privremeni trener Željko Sopić poslao u “frižider” zbog navodnog slabijeg angažmana na treningu kod novog trenera Ivajla Peteva. Anti se najviše zamjera što ne igra u oba pravca, no bez obzira na krizu Liverpoolov trener Klopp stalno pokazuje zanimanje za najnadarenijeg Dinamova klinca.

Jer, Ćorić je, usudit ću se to napisati, moćniji s loptom i od Kovačića i od Halilovića. Treba mu pomoći i istrpjeti ga. Naravno, i njegov otac, koji dosta utječe, i sam Ante moraju marljivo raditi te biti i strpljivi.

Inače, nagradu je osvojio Renato Sanchez (18. kolovoza 1997. godine) koji je nakon sjajne sezone u dresu Benfice, s kojom je osvojio naslov prvaka Portugala, potpisao ugovor s Bayerom, a odšteta je bila 35 milijuna eura.

Još je bitnije podvući da je Sanchez bio standardan u prvih jedanaest Portugala koji su kasnije osvojili naslov prvaka Europe u finalu protiv Portugala. Sjećamo ga se i iz utakmice protiv Hrvatske, kada je povukao kontru nakon koje su Ronaldo i Queresma zabili gol i Hrvatsku poslali na ljetovanje.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

TH
than
22:25 28.10.2016.

Gdje je zapelo ? 10% je talent, a 90% rad. Ocito nije radio na sebi i to je to. Kao i masa drugih igraca koji su propali, a imali su talent.

KA
kajinx
00:48 29.10.2016.

Tko je više uobražen, otac ili sin?

VI
virkom
00:49 29.10.2016.

Admire, zašto brišeš istinu???