11 x ZAŠTO

Gabrić u MAXU!: Iz Hajduka sam otišao samo zbog trenera!

Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
'08.08.2010., Zagreb - Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u hotelu Sheraton povodom prijateljske utakmice koja se igra u Bratislavi protiv reprezentacije Slovacke. Drago Gabric Photo: Davor
Foto: Čitajte u novom MAX-u!
MAX!
Foto: 'Nel Pavletic/PIXSELL'
'21.06.2012. Rijeka - Nogometas Drago Gabric dolazi na potpisivanje ugovora sa nogometnim klubom HNK Rijeka. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL'
Foto: 'Sanjin Strukic/PIXSELL'
'14.06.2011., Krapinske toplice - Tata i sin, Tonci i Drago Gabric nakon Dragine tesko prometne nesrece na oporavku u Krapinskim toplicama. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
'19.07.2012., Poljud, Split - Europska liga, 2. pretkolo, Hajduk - Skonto. Predsjednik HNS-a Davor Suker. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
30.07.2012.
u 21:44
U posljednja tri kola prošle sezone Drago Gabrić (25) shvatio je da novi Hajdukov trener Mišo Krstičević više ne računa na njega pa je ove sezone sreću potražio u Rijeci.
Pogledaj originalni članak

Iz novog broja sportskog tjednika Max!, koji je na kiosicima od subote, donosimo 11xZAŠTO s Dragom Gabrićem.

Prošlo je godinu dana i dva mjeseca otkako je Drago Gabrić nastradao u prometnoj nesreći na autocesti nedaleko od Splita. Nakon buđenja iz kome, dvadesetak dana bio je u kolicima. Na terapiji u Krapinskim Toplicama učio je opet hodati. Nazvali smo ga u srijedu navečer poslije treninga, u trenutku kada je Dinamo igrao protiv Ludogoreca u Maksimiru. \"Baš gledam Dinamo, možemo li se čuti poslije?\", zamolio nas je.

01:

I, što kažete za Dinamo?

– Svaka čast plavima. Pokazali su da su momčad s karakterom. Kada je izgledalo da neće proći, doslovce u posljednjoj sekundi zabili su gol. To mogu samo velike momčadi. Istina, nisu se iskazali igrom, ali vjerujem da će u idućim susretima igrati bolje. Želio bih da dalje idu bez trauma.

02:

Kako vas je dočekala riječka svlačionica?

– Meni je ovdje fenomenalno. Osjeća se da se Rijeka budi. Treba samo vremena da se posložimo. Pokazat ću da sam pojačanje za Rijeku.

03:

Kako su vas prihvatili navijači?

– Odlično. Kao da sam ovdje odrastao. I u Hajduku i u Turskoj pa sada i ovdje u Rijeci, navijači me vole.

04:

Rijeka ove godine djeluje kao ozbiljan projekt...

– U klub je ušao talijanski biznismen Volpi. Uložio je novac, a direktor Mišković radi kvalitetan projekat. Tek smo na početku sezone. Novim igračima treba malo vremena. Vjerujem da ćemo i mi na terenu uskoro pokazati rezultate.

05:

U nedjelju je u Splitu gradski derbi, a prvi put Hajduk nije favorit?

– Ne slažem se. Hajduk je uvijek na Poljudu favorit bez obzira na to protiv koga igra. Kad sam igrao u Hajduku i kad nam je u goste dolazio moćni Dinamo, nismo ga priznavali za favorita. Split je dobar, ali ipak nije Dinamo.

06:

Koliko može mladi Hajdukov tim?

– Bit će dosta uspona i padova. Protiv Skonta je bilo odlično, a već sljedeću utakmicu u Puli – podbačaj.

07:

Zašto ste otišli iz Hajduka?

– Volio bih da sam ostao i pomogao mladoj momčadi. Ali na kraju prošlog prvenstva vidio sam da imam problem. Nisam se slagao s Krstičevićem. Želio sam što više igrati i što prije se vratiti poslije nesreće, ali vidio sam da me Krstičević ne vidi u planovima. Zato sam otišao. Između nas dvojice nije bilo nikakve svađe. Jednostavno, nismo se \"kliknuli\".

08:

Kada Rijeka opet dođe u Split, prvi put na Poljudu nećete igrati u Hajdukovu bijelom dresu. Je li vas strah te utakmice i reakcije Torcide?

– Naravno da mi neće biti lako. Ali ja sam profesionalac...

09:

Prije nesreće bili ste u reprezentaciji. Sada ste daleko od nje. Maštate li još o dresu Hrvatske?

– Po to je san svakog hrvatskog igrača. Meni je najvažnije da se dobrim igrama izborim za mjesto u Rijeci.

10:

Jeste li riješili problem s Trabzonsporom koji vam je otkazao ugovor nakon teške prometne nesreće?

– Turci su mi za raskid ugovora ponudili svotu kojom nisam bio zadovoljan. To sam odbio. Cijela stvar je na sudu i na Uefi.

11:

Može li se \"nova\" Rijeka boriti za naslov, ako ne ove, onda iduće sezone?

– Imamo odličnu ekipu i stožer. Organizacija kluba je na visokoj razini. Vidi se da je s novim ljudima Rijeka postala ozbiljan klub. Dinamo je favorit, ali ove godine zbog Rijeke, Splita i Slavena liga će biti zanimljivija.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.