Opsada navijača

Franka Batelić zbog Čarlija stigla u Manaus

Foto: Facebook
franka batelić
Foto: Facebook
franka batelić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Trg bana Jelačića
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Navijači u Karlovcu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Navijači u Varaždinu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Navijači u Varaždinu
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Hrvatski navijači u Rijeci
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Navijači na Bundeku slave 1. gol Hrvatske
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Hrvatski navijači u Rijeci
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
Navijači na Bundeku slave 1. gol Hrvatske
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Navijači
19.06.2014.
u 02:31
Hrvatskih navijača u Areni Amazonas bilo je mnogo manje nego na otvorenju u Sao Paulu, tek nekoliko stotina, ali bili su itekako glasni i primjetni, u svakom slučaju dominantniji od Kamerunaca.
Pogledaj originalni članak

Cijeloga dana Manaus je bio pod opsadom hrvatskih navijača, čija su kockasta obilježja bila atrakcija u Amazoni. Bratili su su Hrvati s amazonskim Brazilcima, pa i Kameruncima na ulicama Manausa. Najviše ih se skupilo na trgu Amazonas, pokraj zgrade opere, gdje su se cijeloga dana pjevale navijačke budnice.

Na putu prema stadionu, u jednoj od opskurnih lokalnih gostionica, zatekli smo hrvatske navijače koji su izvjesili naše zastave na pročelje objekta, a iznutra je treštao – Thompson! 'Lijepa li si' u prašumi... Hrvatskih navijača u Areni Amazonas bilo je mnogo manje nego na otvorenju u Sao Paulu, tek nekoliko stotina, ali bili su itekako glasni i primjetni, u svakom slučaju dominantniji od Kamerunaca.

Na tribinama smo uočili transparente: Makarska, Demoni, Tornado Zadar, Torcida, Imotski, Kiseljak, Grobničani..., a pri intoniranju himne skupina Hrvata razvila je transparent "Malo nas je, al' nas ima...".

Službena kamera na stadionu lutala je prije utakmice od tribine do tribine gdje su bili naši navijači i uglavnom tražila zgodne navijačice. Njihov izbor pao je na Ćorlukinu djevojku Franku Batelić, oslikanu kockicama, umotanu u hrvatsku zastavu. Dugo su je držali u krupnom planu...

U tunelu, prije izlaska igrača na teren, Pletikosa, Ćorluka i Modrić srdačno su se izgrlili s bivšim suigračem iz Tottenhama, Assou-Ekottom, dok je Ivan Rakitić zagrlio svoga prijatelja iz Seville Stephanea Mbiu... U Areni Amazonas igralo se u ne baš brazilskoj atmosferi, u pojedinim trenucima utakmice čak u potpunoj tišini na tribinama. Kao u kazalištu. Tek u napetijim situacijama na travnjaku, u gol-šansama, publika je skakala i vrištala.

Ipak, jedna mala, ali odabrana skupina naših navijača neumorno je pjevala "Moju domovinu" i ostale navijačke pjesmuljke, i tako davala podršku vatrenima. Ista skupina navijača, koja je pjevala Moju domovinu, u pojedinim trenucima vikala je 'Fifa mafija!' i ta najglasnija skupina na stadionu jedina je bila okružena zaštitarima pa je vjerojatno to bila njihova reakcija.

>> Hrvatska razbila Kamerun 4:0 i ostvarila svoju najveću pobjedu na SP-u u povijesti!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dva4u
dva4u
18:22 19.06.2014.

"Dugo su je držali u krupnom planu"... vauuuu... to je zaista njen veliki uspjeh... jer do sada baš nikada na nekom stadionu kamerman nije napravio nešto slično...