SPREMA SE POMOĆ

FOTO Stravični prizori razrušenih sportskih dvorana u Petrinji i Sisku

Foto: HGS
Foto: HGS
Foto: HGS
Foto: HGS
Foto: Youtube/Screenshot
30.12.2020.
u 10:15
U tijeku je formalna administrativna procedura i skupljanje sve potrebne dokumentacije, nakon čega ćemo sve svoje članice u najkraćem mogućem roku izvijestiti na koji način konkretno možemo pomoći
Pogledaj originalni članak

Razoran potres magnitude 6,3 prema Richteru pogodio je jučer područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta, a u njemu su tisuće ljudi ostali bez svojih domova te je sedam osoba smrtno stradalo.

POGLEDAJTE JAVLJANJE REPORTERA:

Dan nakon novi potresi i daljnje zbrajanje štete, a jedna od njih je i gimnastička dvorana. 

Iz HGS-a stigle su uznemirujuće fotografije stanja u kakvom se nalazi dvorana. Sve je srušeno, a u trenutku potresa gimnastičari su  u Petrinji imali trening.  Srećom, uspjeli su pobjeći iz dvorane koja je pretrpjela tešku štetu.

Nažalost, ništa bolje nije prošla niti dvorana u Sisku.

U 20.30 sazvana je hitna sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog gimnastičkog saveza na kojoj se raspravljalo o programu pomoći pogođenim gimnastičkim klubovima, a odlučeno je sljedeće:

Hrvatski gimnastički savez pokreće akciju pomoći za GK Petrinju i ŠGK Sokol Sisak

Hrvatski gimnastički savez sinoć je održao hitnu sjednicu Izvršnog odbora na kojoj je odlučeno kako će Savez istog trenutka pokrenuti humanitarnu akciju za pomoć svojim članicama teško pogođenim razornim potresima - Gimnastičkom klubu Petrinja i Športskom gimnastičkom klubu Sokol Sisak.

U tijeku je formalna administrativna procedura i skupljanje sve potrebne dokumentacije, nakon čega ćemo sve svoje članice u najkraćem mogućem roku izvijestiti na koji način konkretno možemo pomoći našim prijateljima u Petrinji i Sisku.

Jedino potrebno u ovom trenutku je da cijela naša gimnastička obitelj, sada, više nego ikada, pruži ruku pomoći kako bi Petrinja i Sisak i stotine njihovih gimnastičara kojima su urušeni domovi, a dvorane gotovo sravnjene sa zemljom, ponovno stali na svoje noge. Kako i na koji način, izvijestit ćemo vas uskoro.

GK Petrinja i ŠGK Sokol Sisak, tu smo, uz Vas! - napisao je HGS na svojoj Facebook stranici.

Potres se osjetio diljem Lijepe naše, ali i u susjednim zemljama. 

Zagreb je također osjetio jak potres, jači od onoga u ožujku, srećom bez ljudskih žrtava. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.