VAŽNA PORUKA

FOTO Goran i Nives na dlanovima obznanili vijest koja je ganula sve

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Australian Open
02.06.2021.
u 19:32
Ova kampanja ima za cilj podići svijest o tome da naša vrijednost nije određena konfekcijskim brojem i da svatko vrijedi više od samog tjelesnog izgleda
Pogledaj originalni članak

Jedan od najpoznatijih hrvatskih tenisača svih vremena, Goran Ivanišević, priključio se hvale vrijednoj akciji u kojoj je i njegova draga Nives. Upravo je ona objavila zajedničku fotografiju i u opisu fotografije poslala važnu poruku i sve objasnila. 

Naime, ovaj je par na dlanove napisao veličinu odjeće koju nosi, ali ispod dodao hashtag veća sam od svoje veličine, odnosno, veći sam od svoje veličine. Razlog? Akcija u kojoj je cilj podići svijest o pretjeranoj opterećenosti izgledom koja često vodi do poremećaja hranjenja.

Nives i Goran su obavijestili i kako se svi mogu priključiti ovoj kampanji, a na koji način to možete učiniti, pročitajte u njenom opisu fotografije.

Poruku prenosimo u cijelosti:

Uključi se i ti i zajedno podignimo svijest o važnosti prevencije poremećaja hranjenja. Kako?

Dovoljno je da napraviš fotografiju kao i ja i objaviš s hashtagom #VecaSamOdSvojeVelicine / #VeciSamOdSvojeVelicine
Ova kampanja ima za cilj podići svijest o tome da naša vrijednost nije određena konfekcijskim brojem i da svatko vrijedi više od samog tjelesnog izgleda.

Jer upravo poistovjećivanje s tjelesnim izgledom i težnja za „savršenim tijelom“ može dovesti do poremećaja hranjenja, anoreksiju, bulimiju, emocionalno prejedanje i druge manje poznate te ortoreksiju koja je u zadnje vrijeme sve više prisutna, i koji se ubrajaju u psihičke poremećaje.

Uzroci ovih poremećaja mogu biti biološke, psihološke i društvene prirode, a u najvećoj mjeri obolijevaju adolescenti i mladi. U zadnje vrijeme od ovih poremećaja pati sve više odraslih osoba kako žena tako i muškaraca.

Jedan od snažnih faktora za razvoj poremećaja hranjenja predstavlja konstantna izloženost društvenim mrežama i fotografijama koje nam postaju referentna točka kojoj se prilagođavamo i s kojom se uspoređujemo. Iz toga proizlazi nezadovoljstvo vlastitim izgledom koje u pozadini skriva druga nezadovoljstva psihološke prirode, poput nezadovoljenih emocionalnih potreba, nekvalitetnih odnosa s, perfekcionizma, niskog samopoštovanja...

Tada se odnos prema hrani narušava, postaje opsesivan i koristiti se kao alat kojim se želi popravljati izgled. Neredovno konzumiranje obroka, odbijanje hrane i zabrinutost za tjelesni izgled postaje sveprisutna, neodrživa do te mjere da se osoba počinje društveno izolirati i patiti u vlastitoj borbi između sebe i svoj tijela.


Stoga, osvijestimo važnost prevencije ovog problema i podržimo sve one koji se s istim bore.
#VecaSamOdSvojeVelicine #VeciSamOdSvojeVelicine

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

KG
KG002
19:56 02.06.2021.

Nimalo licemjerno kad to prezentira žena koja izgleda kao reklama za anoreksiju.

IP
info_punkt
23:47 02.06.2021.

ajde ljudi pustite nas s budalaštinama

WA
warbreaker
11:00 03.06.2021.

Ma dovoljno vam je naručiti preko aboutyou pa da skužite koliko je sve to s brojevima odjeće postalo bolesno. Kod njih sve trebate naručiti "veće od svoje veličine". U životu nisam vidjela manji M.