SERIE A

Fiorentina za pola sata zabila četiri Udineseu

22.11.2008.
u 21:26
Pogledaj originalni članak

Nogometaši Udinesea, suparnici zagrebačkog Dinama u Ligi UEFA-e, nastavljaju s lošim rezultatima u domaćem prvenstvu. U 13. kolu je bolja od njih bila Fiorentina s 4-2.

U samo trideset minuta drugog poluvremena Fiorentina je zabila četiri pogotka Slovencu Handanoviču, te tako ostvarila uvjerljivu pobjedu koja ih je lansirala sve do četvrtog mjesta na ljestvici. Odmah iza velikog terceta Inter - Milan - Juventus.

Udinese je time nastavio crni niz u Seriji A budući u posljednje četiri utakmice imaju: tri poraza (Inter, Reggina i Fiorentina), te jedan remi (Genoa).

Sve je za Udinese počelo dobro jer su bili bolji tijekom prvog poluvremena, pa su tako i vodili 1-0 pogotkom Flora Floresa. No, raspad sistema je nastupio početkom drugog dijela kada je prvo Adrian Mutu izjednačio iz jedanaesterca, a potom je dva puta zabio Riccardo Montolivo i jednom Alberto Gilardino.

Serie A, 13. kolo:

Fiorentina - Udinese 4-2 (Mutu 52-11m, Montolivo 63, 78, Gilardino 79 / Flores 29, Di Natale 83-11m)

Inter - Juventus (subota, kasnije)

Redoslijed: 1. Inter 27 (-1), 2. Milan 26 (-1), 3. Juventus 24 (-1), 4. Fiorentina 23, 5. Napoli 23 (-1), 6. Lazio 22 (-1), 7. Udinese 21... 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr