LIGA PRVAKA MLADIH

Benković: Kakva trema, pa za takve se utakmice živi

Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
Benković: Kakva trema, pa za takve se utakmice živi
23.02.2016.
u 11:00
'Anderlecht je odličan, ali mi smo spremni i došli smo po pravi rezultat, dakle prolaz – kaže Benković koji je već iskusio i veliku Ligu prvaka.'
Pogledaj originalni članak

Filip Benković pripremu za četvrtfinalni susret Lige prvaka mladih protiv Anderlechta odradio je na klupi prve momčadi Dinama. Gledao je kako Gordon Schildenfeld i Leonardo Sigali zaustavljaju napadače Rijeke u velikoj 3:0 pobjedi.

Anderlecht najgori ždrijeb

Iako nije igrao, iz svlačionice je izišao sa smiješkom, očito već razmišljajući o utorku i utakmici osmine finala Lige prvaka mladih.

A u njoj plavi idu na Anderlecht, u ponedjeljak su otputovali u Bruxelles na taj susret koji se igra danas u 19 sati na stadionu Constant Vanden Stock.

– Anderlecht je odličan, ali mi smo spremni i došli smo po pravi rezultat, dakle prolaz – kaže Benković koji je već iskusio i veliku Ligu prvaka. Nije bilo baš idealno u teškom porazu od Bayerna, ali i to je stjecanje iskustva, nema boljeg od igranja na Allianz Areni protiv takvog suparnika. Dobro će mu to doći u igri protiv napadača Anderlechta.

– Analizirali smo ih i dobri su, ne samo napadači nego cijela momčad. Igraju vrlo ozbiljno, ali mi smo optimisti. Imamo odličnu atmosferu i samo čekamo da utakmica počne. Trema? Ma kakva trema, pa za takve se utakmici živi – kaže Benković.

Ode li Dinamo dalje te Barcelona izbaci danski Midtjylland, Katalonci bi u četvrtfinalu igrali s plavima u Zagrebu.

– Daj bože, ali nećemo sad o Barci – kažu plavi svjesni da imaju veliku priliku, ali i da ih ždrijeb nije mazio jer Anderlecht je zaista dobar. Uostalom, u šesnaestini finala s 2:0 izbacio je plavima dobro poznatu momčad Arsenala (bila je s Dinamom u skupini).

– Pobijedili su potpuno zasluženo, bilo je 2:0 već na poluvremenu, igrali su vrlo organizirano, čvrsto, s dobrim izlascima. Tako i inače igraju, prava su organizirana momčad koja zna igrati na rezultat. No, mislim da ćemo mi više pažnje usmjeriti na sebe, na svoju igru. Uvažavamo njihovu kvalitetu, ali gledamo sebe – kazao je trener juniora Mario Cvitanović, koji se dignuo na zadnje noge kad smo ga pitali hoće li igrati ofenzivno ili defenzivno:

– Pa mi smo u Bruxelles došli pobijediti, ići dalje, neću valjda igrati bunker!

Belgijci igrali drukčiji LP

Jesu li dečki motivirani?

– Možete prije utakmice biti motivirani koliko hoćete, ali sve ovisi o tome kakvi ste kad izađete na teren – kazao je Cvitanović koji ima sjajnu generaciju koja je u skupini Lige prvaka bila prva u konkurenciji s Arsenalom, Bayernom i Olympiakosom te nije morala igrati u šesnaestini finala. Anderlecht je imao drukčiji put, kako prva momčad nije igrala u LP-u, tako ni oni nisu igrali u skupini već su kroz nokaut-fazu stigli do osmine finala. Šteta što se sad do kraja nokaut-faze igra samo jedna utakmica.

>> Nitko u svlačionici Dinama ne spominje Barcelonu, čeka se Anderlecht

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.