problemi kod susjeda

Fifa i Uefa suspendirale nogometni savez BiH!

Foto: 'JOHN THYS'
Fifa i Uefa suspendirale nogometni savez BiH!
01.04.2011.
u 10:34
Crveni karton dobio je Nogometni savez Bosne i Hercegovine od krovnih nogometnih kuća, Fife i Uefe
Pogledaj originalni članak

Očekivano, radi se o automatskoj suspenziji jer na izvanrednoj sjednici Skupštine saveza nije promijenjen statut. Naime, Uefa i Fifa tražile su da, umjesto trojnog predstavništva, s po jednim članom iz triju etničkih skupina, bošnjačke, hrvatske i srpske, savez ima jednog predsjednika.

To su članovi Skupštine odbili i automatski su izbačeni. Pitanje je na koliko dugo. Posljedica je to što reprezentacija nema pravo nastupa u kvalifikacijama za Euro 2012., a klubovi ne smiju igrati u Ligi prvaka/Europskoj ligi dogodine, a ni njihovi suci ne smiju "raditi" u Europi..

"Savez je suspendiran do daljnjega jer nisu ispunili ono što su tražile Fifa i Uefa, i to do 31. ožujka. Skupština NSBiH nije imala kvorum na nedavnoj sjednici, pozitivno je glasalo samo 22 od 54 delegata, a ovo su posljedice", navodi u priopćenju Uefa.

"Fifa i Uefa žale što su morale primijeniti ovu odluku", dodaje se.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

VA
Vatrenko
10:51 01.04.2011.

zar nije UEFA/FIFA mogla zahtjevati prije pocetka ciklusa kvalifikacija? Sad nek srbi igraju za srbiju, hrvati za hrasku (sto jedni i drugi ovako i onako rade) a takozvani bosnjaci neka se snadzu...

AN
Ana33
11:03 01.04.2011.

Muslić Platini \"radi\" za islamiste... Neka u svojoj Franciji uređuje odnose!

Avatar Idler 3
Idler 3
10:49 01.04.2011.

Još jedan u nizu \"velikih uspjeha\" međunarodne zajednice u BiH !!!