MONZA

Ferrari bi se u Italiji mogao pojaviti s pojačanim motorom

Foto: Reuters/Pixsell
Ferrari bi se u Italiji mogao pojaviti s pojačanim motorom
25.08.2015.
u 20:22
Pokušat ćemo dati sve od sebe, ali znamo da u Monzi nećemo biti najbolja momčad, kaže šef Ferrarija Maurizio Arrivabene.
Pogledaj originalni članak

Iako je Ferrari za ovu sezonu napravio veliki pomak sa svojom pogonskom jedinicom, ona još uvijek zaostaje za dominantnom Mercedesovom. Budući da se bliži trenutak kada će Scuderia morati uvesti novi motor, spremni su iskoristiti još razvojnih tokena kako bi njihovi agregati bili snažniji na VN Italije koja se vozi na brzoj Monzi. Međutim, šef momčadi Maurizio Arrivabene kaže da ne treba očekivati nikakve velike pomake, piše GP1.

“Radimo, ali u Monzi nećemo doći sa ‘super motorom’. Mogli bi potrošiti ponešto tokena, ali to će biti vrlo malo. Prema tome, nema smisla govoriti o super pogonskoj jedinici, nego samo o motoru.”

Ferrari se u Belgiji vratio na stari aerodinamički koncept zbog zahtjeva za niskimdownforceom na stazi Spa-Francorchamps. Mercedes je unatoč tome bio uvjerljivo brži pa je Talijan svjestan Ferrarijevih šansi na domaćoj utrci.

“Znate vrlo dobro da su karakteristike Monze slične onima u Spa. One manje odgovaraju našem bolidu. To ne znači da ćemo bježati od borbe, pokušat ćemo dati sve od sebe, ali znamo da tamo nećemo biti najbolja momčad. Žao mi je jer je to VN Italije, ali želim biti realan. Neću varati navijače pa ću radije reći onako kako je. Kada bi mogli nekako izvaditi zeca iz šešira, bio bih oduševljen, ali nećemo biti referentna točka.”

>>Slavio Hamilton, Vettel nakon kockanja izgubio sve u zadnjem krugu!

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
23:26 25.08.2015.

Kada bi koristili stručnjake iz Kragujevca sigurno bi napravili najbolji motor u F-1, ili kad bi u tim za aerodinamiku aktivirali tvorce Yuga GV 60 bili bi nedostižni.