SIR ALEX

Ferguson: Ne zanima me vođenje britanske reprezentacije

30.01.2009.
u 13:48
Pogledaj originalni članak

Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, odbio je vođenje britanske nogometne reprezentacije na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Legendarnoga 67-godišnjeg Škota na klupi “crvenih vragova” izbornički posao ne zanima ni najmanje. Koncentriran je jedino na klupske uspjehe svog Uniteda i ne namjerava trošiti energiju zamarajući se špekulacijama te ih energično gura od sebe. - Nemam se namjeru baviti izborničkim poslom. Kada mi istekne mandat na klupi Manchester Uniteda, završit ću trenerski posao. Dosta je bilo, mislim da sam zaslužio odmor - kaže Ferguson, koji je lani na tu temu razgovarao s predsjednikom organizacijskog odbora Igara u Londonu, Sebastienom Coeom, te premijerom Gordonom Brownom. Inače, uopće je i upitno hoće li se oformiti britanska reprezentacija, budući da nogometni savezi Škotske, Walesa i Sjeverne Irske strahuju da bi time ugrozili svoj neovisan status u Fifi. Zaigra li ta reprezentacija, bit će to njezino prvo okupljanje od 1956. godine.

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr