PRIZNANJE

Faros maraton u Kući slavnih u Fort Lauderdaleu!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Faros maraton u Kući slavnih u Fort Lauderdaleu!
27.10.2011.
u 13:33
Faros je ovim priznanjem postao jedina vrhunska sportska priredba iz Hrvatske, u svim sportovima, koja je ušla u neku svjetsku kuću slavnih.
Pogledaj originalni članak

Na adresu Hrvatskog saveza daljinskog plivanja stigla je izvrsna vijest iz SAD-a kojom ga se službeno obavještava da je naš najveći i jedan od najprestižnijih svjetskih natjecanja u daljinskom plivanju – Faros Maraton izabran za člana International Marathon Swimming Hall of Famea – Kuće slavnih u Fort Lauderdaleu u Klasi 2012.

Ovo najveće priznanje koje jedna sportska organizacija može dobiti konačna je potvrda da je riječ o najboljem svjetskom maratonu koji, unatoč činjenici da se održava u provinciji i na otoku, gdje je sve znatno teže, već punih 36 godina u kontinuitetu okuplja najbolje maratonce svijeta. Faros je ovim priznanjem postao jedina vrhunska sportska priredba iz Hrvatske, u svim sportovima, koja je ušla u neku svjetsku kuću slavnih, što je veliko priznanje i brojnim starogradskim volonterima i entuzijastima daljinskog plivanja koji su dio svog života ugradili u ovaj veličanstveni projekt.    

Faros je kroz svoju povijest dobio brojna priznanja iz zemlje i svijeta, 2008. IMSHOF-ov "Certificate of Merit", a 2010. proglašen je Međunarodnim natjecanjem od iznimnog značaja za Grad Stari Grad.

Službena inauguracija bit će održana u Fort Lauderdaleu ili krajem ožujka ili početkom lipnja 2012. godine, a odlučeno je da uime Farosa nazočan bude njegov utemeljitelj i direktor gosp. Vicko Šoljan, koji je i sam član Kuće slavnih. Ime Faros Maraton tada će biti uklesano među ostale velikane svjetskog daljinskog plivanja što će, vjerujemo, biti poticaj i nadležnim institucijama u našoj zemlji da u znatno većoj mjeri nego do sada podrže ovaj jedinstveni sportski događaj.  

37. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju - Faros Maraton 2012. održat će se u Starom Gradu na Hvaru 25. kolovoza 2012. godine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BP
bpza
15:09 27.10.2011.

Svaka čast i ogromna čestitka \"brojnim starogradskim volonterima i entuzijastima daljinskog plivanja koji su dio svog života ugradili u ovaj veličanstveni projekt\".