SVJETSKO PRVENSTVO

Evo gdje gledati utakmicu u kojoj Hrvatska mora izvesti pravo malo čudo

Foto: Igor Soban/PIXSELL
Evo gdje gledati utakmicu u kojoj Hrvatska mora izvesti pravo malo čudo
25.06.2022.
u 11:50
- Pokušat ćemo odigrati s dva napadačka trokuta jer oni igraju taj luđački presing po cijelom terenu i strašno su agresivni.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski vaterpolisti od 18 sati igraju s Japanom u posljednjoj utakmici skupine B Svjetskog prvenstva u Mađarskoj i neće im biti nimalo lako jer moraju pobijediti 12 ili više pogodaka razlike ako žele ovu fazu završiti kao prvi te se direktno plasiraju četvrtfinale.

Dovoljna bi bila i pobjeda od 11 razlike, ali samo pod uvjetom da Hrvatska zabije minimalno 19 golova. Naravno, sve bi olakšalo iznimno iznenađenje - da Grčka nekim čudom ne uspije pobijediti uistinu loše Nijemce.

Dakle, prema najizglednijem scenariju, Japan će završiti na trećem mjesto što znači da bi Hrvatska i Grčka imale isti broj bodova pa bi o vodećoj poziciji odlučivali gol-razlika protiv trećeplasirane momčadi. U slučaju iste gol-razlike, gledat će se tko je zabio više golova protiv te momčadi.

A da bi ostvarili pothvat tako uvjerljive pobjede, vaterpolisti će morati igrati drugačije nego što su u prve dvije utakmice.

- To znači da ćemo pokušat odigrati s dva napadačka trokuta jer oni igraju taj luđački presing po cijelom terenu i strašno su agresivni - kazao je izbornik Ivica Tucak pa dodao:

- Ukoliko ćemo biti zgusnuti u napadačkoj formaciji tada ćemo biti u ozbiljnim problemima. Morat ćemo odvojiti ta dva trokuta, prvi trokut koji će prijem lopte od našeg vratara učiniti sigurnim prema toj drugoj liniji u kojoj ćemo tražiti da izoliramo našeg centra sa dvojicom bočnih igrača koji će ubacivati lopte u prostor.

Utakmicu možete uživo pratiti na HRT 2 i u tekstualnom prijenosu na našem portalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Mileseva
Mileseva
16:46 25.06.2022.

Jel igra onaj Rus najbolji hrvatski igrac???

TA
Tajg
12:57 25.06.2022.

Hrvatski vatrepolisti a ne Hrvatska? Čudo?

Avatar Hazl113
Hazl113
12:40 25.06.2022.

Tko im je kriv. Koliko samo puta su naše reprezentacija popušile upravo radi toga, gol razlike. Vidim da i dalje ne uče.