IZVAN FORME

Europljanima ne leži SP u Brazilu, pogledajte koliko ih je već ispalo

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Europljanima ne leži SP u Brazilu, pogledajte koliko ih je već ispalo
24.06.2014.
u 20:32
Jedini koji su uvjerljivo potvrdili prolaz jesu Nizozemska, Francuska i Belgija.
Pogledaj originalni članak

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu momčadi iz Europe sigurno neće pamtiti po dobrom! Nakon 12 dana ispalo je već pet momčadi sa Starog kontinenta, a njih pet je na rubu ispadanja.

Od toga su tri bivša svjetska prvenstva otišla iz Brazila - Engleska, Italija i Španjolska. S tim da su Engleska i Španjolska znale da su ispale već nakon dva kola! Uz te tri, ispali su Bosna i Hercegovina nakon dva poraza i Hrvatska nakon što je Meksiko u odlučujućem susretu bio bolji sa 3:1.

Pred eliminacijom su Grci, koji moraju pobijediti Obalu Bjelokosti da bi prošli dalje, baš kao što Rusi moraju pobijediti Alžirce i to će im biti teško jer prema prikazanom u dosadašnjim dvobojima ne djeluju moćno. Portugalci su također pred eliminacijom, spasilo bi ih čudo, morali bi "napuniti" mrežu Gane i nadati se porazu Sjedinjenih Američkih Država. Dakle, Nijemcima je najbolja situacija, ali još teoretski nisu prošli, moraju do boda protiv Amerikanaca. Neće biti lako ni Švicarcima nakon debakla protiv Francuske, morat će u posljednjem kolu pobijediti Honduras, ali i nadati se da Ekvador neće iznenaditi Francuze.

Jedini koji su uvjerljivo potvrdili prolaz jesu Nizozemska, Francuska i Belgija, a zanimljivo je da se nalaze u skupini s po još jednom europskom momčadi - Španjolskom, Rusijom i Švicarskom.

Također, Nijemci imaju Portugalce u svojoj skupini, Švicarci spomenute Francuze i Rusi Belgijance. Talijanima i Englezima nije pomoglo ni to što su bili zajedno u skupini, ispali su i podosta osramotili europski nogomet. Time se samo potvrđuje tradicija, europske momčadi u Južnoj Americi uvijek loše prolazile, valjda im klima ne odgovara...

>> Talijani idu kući pognute glave, Urugvaj se plasirao u osminu finala

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

AJ
ajabaš
21:27 24.06.2014.

Ma klima nije problem, nego fifa, suci... što više južno američkih reprezentacija prođe to bolje za fifu ..Vama ništ nije jasno :)

LA
Laura Anny
21:13 24.06.2014.

da, pa to se vidjelo odmah, pa mi svi dobro znamo ko je napustio Evropu poslije drugog svjetskog rata, da li je ikad iko slusao njihovu zivotnu pricu, idobili su svojih 'pet minuta' , 'poklonili su mi cetku za odjelo i rekli sretno'

Avatar hrvatsko_kraljevstvo.
hrvatsko_kraljevstvo.
21:36 24.06.2014.

opcenito nisu europske momcadi na velikoj razini na SP kao da vecinu ne zanima , dok su afrikanci i pogotovo juznoamerikanci na visokoj razini Inace igraci Barce ,Reala i Atlerica koji se tukli do zadnjega za LP i spanjolsko prvenstvo zakazali totalno na SPu Brazilu , psihicki i fizicki dosli potroseni kao da ih ne pali ovo SP CR najbolji igrac svijeta je na neprepoznatiljivo losoj razini ,Messi isto nista posebno nije odigrao, Di Maria nije niti sjena igraca iz Reala , o igracima u spanjolskoj repki ne treba niti trositi rijeci kako su lose igrali itd