POGLED UNAPRIJED Šef Formule 1 optimist po pitanju Hondina opstanka

Ecclestone: Honda će pronaći kupca

05.12.2008.
u 16:59
Pogledaj originalni članak

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone uvjeren je da momčad Honde neće morati istupiti iz natjecanja, te da će pronaći financijera koji će joj omogućiti opstanak.

Posjetimo, šef japanske Honde Takeo Fukui, jedne od najuglednijih momčadi Formule 1, rekao je da njegova momčad ne može pratiti visoke financijske zahtjeve za opstanak u ovom sportu u doba ekonomske krize, te da će se morati povući.

- Mislim da će sve biti u redu. Već su brojni financijeri pokazali interes za ulaganje – rekao je Ecclestone za Sky Sports.

- I Max (Mosely, predsjednik FIA-e) i ja se već dulje vrijeme zalažemo za smanjenje troškova u našem sportu. Inženjeri moraju raditi sve isto kao i dosad, biti inovativni i kreativni, ali obraćati više pažnje na sveukupne troškove. Kada pogledate da čak 700 ljudi radi da bi se dva bolida mogla pojaviti na startnoj ravnini, onda je to malo smiješno.

Šef Hondine F1 momčadi Nick Fry i dalje se nada da njegova momčad neće morati istupiti iz natjecanja.

- Već su nas kontaktirala dva ili tri moguća kupca i vjerujem da imamo razloga za optimizam. Formula 1 je uz Olimpijske igre i Svjetsko nogometno prvenstvo jedan od najpopularnijih sportskih događaja u svijetu i neki investitor će se pojaviti jer je i njima u interesu kroz Hondu reklamirati svoj brand.

I bivši vlasnik F1 momčadi Jordana, Eddie Jordan, vjeruje da će Honda pronaći svojeg “spasitelja”.

- Gubitak Honde za Formulu 1 bio bi katastrofalan. Vjerujem da će se pronaći neko rješenje jer je Honda dragulj ovog sporta.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr