Seha liga

Dvoršek je puno miješao obranu i napad, ali dobitnu formulu nije uspio pronaći

Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
Dvoršek je puno miješao obranu i napad, ali dobitnu formulu nije uspio pronaći
14.04.2014.
u 09:45
Zagrebaši će sljedeće sezone imati vraški težak posao da se plasiraju na završni turnir. Kako stvari trenutačno stoje, nema novca za neka velika pojačanja pa će se hrvatski prvak i dalje oslanjati na ponajbolje mlade igrače iz Lijepe Naše
Pogledaj originalni članak

Rukometaši CO Zagreba igrali su sva tri puta u završnici SEHA lige. Prve godine su u Zagrebu bili treći, lani pobjednici, a ove godine osvojili su treće mjesto. Uz Zagrebaše, na završnom turniru regionalne lige sva tri puta igrao je još samo Vardar koji je sva tri puta igrao u finalu. Ulaskom najmanje dvije slovenske momčadi (Celje i Gorenje) liga će biti još jača, a dogodi li se da nekim čudom uđu Mađari (Veszprem, Szeged), Ukrajinci (Motor) ili Rumunji (Constanta), plasman na završni turnir bit će veliki uspjeh.

Ove godine među četiri nema jednog Metalurga, sudionika četvrtfinala Lige prvaka. Dobro, Lini Červaru, treneru skopske momčadi, igranje u Ligi prvaka bio je prioritet. Metalurg je prošao Kolding, plasirao se među osam najboljih pa je neuspjeh u SEHA ligi odmah pospremljen ispod tepiha.

Zagrebaši će sljedeće sezone imati vraški težak posao da se plasiraju na završni turnir. Kako stvari trenutačno stoje, nema novca za neka velika pojačanja pa će se hrvatski prvak i dalje oslanjati na ponajbolje mlade igrače iz Lijepe Naše. No, hoće li to biti dovoljno? Utakmica za treće mjesto protiv Tatrana (36:28) pokazala je da ova momčad može. Kad hoće. Jučer je htjela. Posebice Sandro Obranović koji je postigao jedanaest pogodaka. Uz njega, solidni Stepančić (4) i Vuglač (3). Boris Dvoršek, trener CO Zagreba, ove sezone previše je mijenjao napadačku, ali i obrambenu postavu, ne bi li pronašao pobjedničku formulu.

Činjenica je da će se Zagreb sljedeće sezone ponovno uzdati u svoje “klince”, no Mandalinić, Stepančić, Ivić, Obranović i ostalo mlado društvo morat će dokazati hoće li ili neće postali pravi igrači. Uostalom, većina ovih igrača trebala bi se nametnuti izborniku i biti od pomoći na Igrama u Riju. Mandalinić bi trebao zamijenti Laca, Stepančić pomoći Kopljaru, a Obranović mora postati novi Drago Vuković.

>> Zagrebaši na krilima Obranovića osvojili broncu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.