SVJETSKA LIGA Hrvatski vaterpolisti u Dubrovniku zaokružili pobjednički niz

Dupini stigli na korak do Podgorice

11.03.2009.
u 19:18
Pogledaj originalni članak

Hrvatska vaterpolska reprezentacija s maksimalnim je učinkom odradila prvi dio nastupa u skupini Svjetske lige. Rudićevi su dupini u Dubrovniku, u veličanstvenom dekoru, pobijedili Španjolsku sa 11:8 i tako postigli i treću pobjedu u domaćem bazenu.

Nakon Rusa (12:7) i Nijemaca (13:7), pala je, eto, i furija, pa se sad Hrvati nalaze u prilično komotnoj situaciji uoči susreta u gostima. Imaju četiri boda više od Španjolaca, šest više od Nijemaca i osam više od Rusa.

U Moskvi 14. travnja
– Blizu smo osvajanju prvog mjesta u skupini. Za to nam je vjerojatno potrebna još samo jedna pobjeda. Prostora za napredak ima pa vjerujem da ćemo u sljedećim utakmicama igrati još bolje – kazao je kapetan reprezentacije Samir Barač.

A sljedeću utakmicu u Svjetskoj ligi Hrvatska će odigrati 14. travnja protiv Rusije u Moskvi. Porazom u svom bzenu od Njemačke (7:10) Rusi su izgubili sve izglede za plasman na završni turnir, pa će Moskva možda biti grad u kojem će naša reprezentacija ovjeriti vizu za Podgoricu (od 16. do 21. lipnja).

Novi format Svjetske lige (igranje kod kuće i u gostima) pokazao se punim pogotkom. Loše je samo to što je Hrvatska prve tri utakmice odigrala kod kuće (a Njemačka sve u gostima), no i to će se ispraviti.

– Sljedeće godine igrat će se jedna utakmica u gostima a druga kod kuće pa će biti još zanimljivije – najavio je predsjednik HVS-a Perica Bukić.

Pala je i pokoja suza
Za sve u Gružu posebno je emotivan bio trenutak kad je predsjednik HVS-a Perica Bukić predao kristalne vaterpolske lopte sada već bivšim dupinima Zdeslavu Vrdoljaku, Mili Smodlaki i Frani Vićanu u znak zahvalnosti za sve što su dali hrvatskoj reprezentaciji.

Treba li reći da je pljesak namijenjen njima bio dug i od srca, a pala je i pokoja suza.
– Bio sam uzbuđen više nego kad sam igrao. Naviknuo sam biti u bazenu, a ne u gledalištu. Oproštaj od reprezentacije, i to još u Gružu!

- To sam mogao samo sanjati, nema ljepšeg mjesta za oproštaj. Hvala Savezu na tome, ugodno sam iznenađen – rekao je Smodlaka.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr