MAX! DONOSI

Duje Čop: Uživam u Gijonu, cijeli grad živi za Sporting

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Duje Čop
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Duje Čop
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Duje Čop
Foto: UESyndication/PIXSELL
Duje Čop
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Duje Čop
24.10.2016.
u 19:20
– U Gijonu baš cijeli grad živi za Sporting. I to se osjeti na svakom koraku… Ne samo na stadionu gdje je atmosfera fantastična i publika je stvarno 12. igrač nego i svugdje u gradu – kaže Čop za Max!
Pogledaj originalni članak

Duje Čop (26) živi lijepe dane u Španjolskoj, u svojem Sporting Gijonu izborio se za udarnu postavu, a ni statistika mu nije loša. Nakon Malage, došao je u Gijon, klub mu je preporučio i Alen Halilović koji je ondje bio na posudbi iz Barcelone, dok nije otišao u HSV.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone u Gijonu, svojim nastupima?

– Teško je to dvoje odvojiti; ipak je rezultat momčadi na prvom mjestu. Zadnjih nekoliko utakmica nedostajalo nam je samo malo sreće za bolje rezultate. Niz utakmica smo izgubili po jedan razlike, zapravo sve osim Barce i Atlética i da je bilo samo malo više sreće, imali bismo nekoliko bodova više.

Razlika između Sportinga i Malage?

– U Gijonu baš cijeli grad živi za Sporting. I to se osjeti na svakom koraku… Ne samo na stadionu gdje je atmosfera fantastična i publika je stvarno 12. igrač nego i svugdje u gradu. Naravno, nije u Malagi ništa bilo loše, dapače, ali ovdje je baš jako izražena ljubav prema klubu. A život? U Malagi je non-stop sunce (smijeh). To je stvarno posebno i nekako je sve lakše kada je stalno sunčano. Meni je ondje bilo lijepo, a krasno mi je i sada u Gijonu.

Tko će biti prvak Španjolske?

– Na to pitanje nitko ne zna odgovor. Barca, Real i Atlético su fantastične momčadi, sve tri su među glavnim kandidatima i za osvajanje Lige prvaka i vidjet ćemo na kraju tko će osvojiti prvenstvo. Ono što je sigurno je da će biti napeto do kraja. Ja to gledam ovako – u Barci je Rakitić, u Realu Modrić i Kova, a u Atléticu Šime tako da tko god osvoji naslov – imamo predstavnika i razloga biti sretni i ponosni, haha.

Sevilla stoji jako dobro, može li se u umiješati u veliki trio?

– Odlična su momčad, imaju super trenera i sjajno su krenuli u sezonu, ali u 38 kola mislim da ipak teško mogu pratiti ritam ovog trojca. To su “strojevi” koji melju sve pred sobom.

Kakav vam je dojam ostavio Dinamo protiv Seville?

– Plavi su dosta dobro izgledali i da nisu primili taj nesretni gol, tko zna što su mogli izvući. Sevilla bi postala sve nervoznija i otvorio bi se prostor. Kao što se dogodilo i na kraju kada su imali “samo” jedan pogodak prednosti. Nema veze… Modri su pokazali da znaju igrati protiv tako dobre momčadi i sigurno u Španjolsku ne idu bez plana. Velika je šteta što se ozlijedio Antolić koji osim kvalitete donosi i iskustvo koje je bilo neophodno silnim mladim igračima koji su igrali.

Jeste li zadovoljni statusom kod Ante Čačića?

– Standardni sam reprezentativac, to sam izborio svojim radom i igrama i na to sam ponosan. Imamo fantastičnu momčad, rekao sam koji su nam igrači ovdje u najboljim klubovima, a i po drugim ligama imamo igrače u top klubovima. Na svakoj poziciji je niz sjajnih igrača, pa tako i u napadu. Ja sam tu, radim, treniram i kada god mi se pruži prilika, dat ću sve od sebe.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.