TRENER Duju je trener napustio nakon OI u Pekingu

Draganja: Bottom me iznenadnim odlaskom jako razočarao

22.03.2009.
u 09:46
Pogledaj originalni članak

Nakon plivačkog EP-a u prosincu u Rijeci uzeo je stanku. Mjesec dana. Dovoljno dugo da artikulira misli i posloži osjećaje. I krene dalje. Neuspjeh na Olimpijskim igrama u Kini ostavio je dubok trag, iako to Duje Draganja neće priznati. Splićanin na radu u Zagrebu reći će da je zatvorio tu stranicu.

Na U2 dolazim s cijelom familijom


Draganja je već neko vrijeme Splićanin na radu u Zagrebu, u PK Dubrava. Duje se brzo privikao na život u metropoli, u kojoj, kako kaže, uživa.
- Zagreb je velik grad u kojem se dosta toga događa, no nemam snage za izlaske dugo u noć. Treninzi su mi kasno, a već rano ujutro ponovno moram biti na bazenu. Zato ću radije izabrati dobar koncert ili odlazak u kino.
Rock je Dujin izbor
- Od domaćih snaga moj glas ide za Jinxe, Gustafe, posebno TBF, koji su najbolji kroničari društva još od Smoje. Žao mi je što u Zagrebu ima puno odličnih koncerata inozemnih glazbenika, a posjećenost je mala. Ne razumijem, jedan Čolić napuni Arenu, a sjajne bandove dođe gledati jako malo ljudi.
U2 na Maksimiru neće propustiti.
- Ni slučajno, na U2 će ići cijela familija. (ir)
Žal zbog Pekinga
- Ne treba priču iz Pekinga shvatiti tako tragično. To je još samo jedno natjecanje na kojem se nije sve poklopilo kako je trebalo. Nije mi drago što u Pekingu nisam bio dobar, žao mi je jer sam krvavo radio za OI. No, posljednje dvije godine u velikom bazenu bile su daleko od onoga što sam očekivao i onoga što mogu. Ne znam razlog, možda je u pitanju bilo i zasićenje - rekao je Draganja.

Na neuspjeh u Pekingu uvelike je utjecao i rastanak s dugogodišnjim trenerom i prijateljem Mikeom Bottomom.

- Mike i ja smo imali međusobne trzavice još od 2006. godine. U svakom odnosu ima uspona i padova, no na emotivnoj razini bilo mi je jako teško kad je Bottom rekao da će nam OI u Pekingu biti zadnje zajedničko natjecanje.

Za Duju je Bottomova odluka bila veliko iznenađenje, osobito zato što su imali dugoročne planove za razvoj hrvatskog plivanja.

- Zamjerio sam Mikeu kako se ponio prema meni. Nisam to nakon svega zaslužio. Najviše me boli način na koji je to napravio. Neugodno me iznenadio svojom odlukom.

Zbog Bottomove “košarice” Duji i Hrvatskoj barem zasad se ugasio i projekt Zagrebačkog plivačkog centra u kojem bi trenirali najbolji hrvatski sprinteri.

Novac nije bio problem
- Mike je i tu bio nepravedan, razočarao je i grad Zagreb. S naše strane sve je bilo kako smo se i dogovorili, novac nije bio problem. Okrenuli smo se nakon toga drugim rješenjima, razgovarali smo s dvojicom odličnih trenera, Francuzom i Australcem, no dečki su imali ugovore i sve je palo u vodu.

Iako mu mnogo toga zamjera, Duje je i dalje u kontaktu s Bottomom.

- S Mikeom se i dalje čujem, nismo u svađi. U svibnju ću ga možda posjetiti u SAD-u. Nema kod mene ljutnje i mržnje, no ne mogu biti sretan njegovom odlukom koja je došla iz vedra neba.
Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr