wimbledon

Dodig u četvrtfinalu parova! Troicki ružno opsovao suca, Kyrgios skidao čarape

Foto: Reuters/Pixsell
Dodig u četvrtfinalu parova! Troicki ružno opsovao suca, Kyrgios skidao čarape
06.07.2015.
u 22:10
Prvi nositelji braća Bryan s glatkih 3:0 izbacila su Matu Pavića i Novozelanđanina Venusa.
Pogledaj originalni članak

Na Wimbledonu su danas u akciji bila i dvojica hrvatskih tenisača u parovima, s polovičnim uspjehom.

Osvajač Roland Garrosa Ivan Dodig plasirao se s Brazilcem Melom u četvrtfinale pobijedivši britansko-dansku kombinaciju Marray-Nielsen 6:1, 6:4, 7:6 (8-6). Dodiga i Mela u sljedećem kolu čekaju Izraelac Erlich i Nijemac Petschner.

Prvi nositelji braća Bryan s glatkih 3:0 izbacila su Matu Pavića i Novozelanđanina Venusa.

Dodajmo kako je Francuz Richard Gasquet razočarao je legendarnoga Matsa Wilandera i pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa u osmini finala sa 7:5, 6:1, 6:7 (7-9), 7:6 (8-6). Naime, nekadašnji svjetski broj 1 Wilander smjelo je prognozirao kako bi 20-godišnji Kyrgios čak mogao osvojiti Wimbledon. Gasquet će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke, pobjednika nad Belgijcem Davidom Goffinom (laganih 3:0 u setovima).

A susret je obilježilo i skandalozno ponašanje mladog Australca. Nakon što je loše počeo meč u trećem gemu drugog seta jednostavno je prestao igrati. Samo bi pružio reket i vraćao u mrežu. Sudac ga je kaznio oduzimanjem gema, a Kyrgios je potom skinuo čarape te o tome obavijestio suca.

 

U šoku je ostao Srbin Viktor Troicki prokockavši 2:0 u setovima protiv Kanađanina Pospišila, sljedećeg Murrayevog suparnika. Troicki je poslije nešto više od sat vremena igre bio na set od najboljeg rezultata karijere, ali je dozvolio Pospišilu da prvi put u karijeri napravi preokret u pet setova i slavi rezultatom 4:6, 6:7 (5-7), 6:4, 6:3, 6:3.

U posljednjem gemu srpski tenisač je na servis Kanađanina zatražio provjeru od suca, ali ju nije dobio. Zbog toga je Troicki izgubio živce i izvrijeđao suca.

- Mrš, đubre jedno...mrš - poručio mu je Troicki.

 

Serena Williams (33) slavila je protiv starije sestre, 35-godišnje Venus sa 6:4, 6:3 za sat i sedam minuta igre. Ovo je Serenina bila 15. pobjeda nad Venus u 26 međusobnih ogleda. Najbolja svjetska tenisačica na putu je osvojiti i treći Grand Slam ove godine, odnosno četvrti zaredom. Serena je posljednji put na Grand Slam turniru poražena prije točno godinu dana kada ju je u 3. kolu Wimbledona pobijedila Francuskinja Cornet. Sljedeća Serenina suparnica bit će Bjeloruskinja Viktoria Azarjenka...

U preostala tri četvrtfinala igrat će Sharapova i Vandeweghe, Muguruza i Bascinski, A. Radwanska i Muguruza.

>>Čilić slomio upornog Kudlu i izborio četvrtfinale! Murray šesti put prejak za Karlovića

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr