Cedevita ide u Sinj

Direktor Mamić piše: 'Sveti Ante, splitski dijamante'

Foto: Goran Jakuš/Pixsell
Direktor Mamić piše: 'Sveti Ante, splitski dijamante'
14.04.2014.
u 11:05
– Sinjani žestoko navijaju, čekaju nas napaljeni, ali u pravilu ne vrijeđaju suparnika i po tome su posebni, znam to jer sam sezonu igrao za Alkar
Pogledaj originalni članak

“Sveti Ante, splitski dijamante”. To je na twitter profilu napisao Cedevitin sportski direktor Matej Mamić nakon derbija s Cibonom u kojem je Cedeviti pobjedu (79:77) donio Ante Delaš tricom 5,6 sekundi prije kraja.

Trebao zahvaliti i Sutonu

– Brzo će se to zaboraviti ne budemo li mi pobjeđivali. Naučio sam to još u Zadru. No, dobro je što smo dobili Cibonu da se mlađim suigračima ne uvuče kompleks Cibone – kazao je Ante.

Možda se Mamić mogao zahvaliti i Goranu Sutonu koji je zabio prethodnih osam koševa u nizu i bez kojih bi Antina trica bila bezvrijedna. Ili veteranu Marinu Baždariću koji je odigrao kapetanski i pohvalio Delaša kazavši nam da taj momak “ima muda do koljena”.

A to se za Nolana Smitha baš i ne bi moglo reći. Doduše, ne boji se uzeti zadnju loptu, to čak i voli, no taj napad uglavnom ne završi dobro. Ne samo zato što je on mlad igrač, što je američki novak u Europi, nego i zato što on nije pravi razigravač pa iz situacije kada ga se zatvori ne pronalazi rješenje za suigrače.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Smith u utorak snaći u Sinju, pred 1200 glasnih navijača, u dvorani u koju službeno stane 800 gledatelja. Kada je prvi put igrao u Sinju, negdašnji cedevitaš Dontaye Draper mislio je da je to neka dvorana za trening. Ugođaj za predstojeći dvoboj podgrijala je pobjeda Alkara kod Zagreba, o čemu trener Sinjana Damir Milačić kaže:

– Cijela Cetinska krajina gori, a vođenje Alkara vam je kao da vodite Panathinaikos, dakako u odgovarajućem omjeru stanovnika između Sinja i Atene. Bit će ludnica i zbog toga što će i naši igrači sada još više gristi jer ćemo se boriti za doigravanje. Cedevita je odlična momčad, s vrhunskim trenerom, no morat će igrati 300 posto da bi nas dobili jer nisam siguran da su ove godine igrali u takvoj atmosferi.

Po Sinju se već pjeva “ABA liga broji dane da dočeka Maligane”, a “Maligani” su uz “Funcute” trenutno najborbenija navijačka skupina u našoj košarci. Sinj je vrući teren što je neko vrijeme dočaravao i transparent s iscrtanom stisnutom šakom i natpisom “Sudac, pamet u glavu”. No, taj transparent nedavno su ukrali “Funcuti” pa su “Maligani” u jednoj noćnoj akciji šibenskim navijačima otuđili bubnjeve.

Navijaju, ali ne vrijeđaju

– Sinjani žestoko navijaju, čekaju nas napaljeni, ali u pravilu ne vrijeđaju suparnika i po tome su posebni, znam to jer sam sezonu igrao za Alkar – prisjeća se “Sveti” Ante.

Iz sinjskog podneblja je i Ante Delaš odnosno njegov otac koji je rođen u Zelovu. No, on je poprilično smiren igrač i kada svi žele skakati po njemu od sreće, on je taj koji ih smiruje:

- Guštat ću tek kada osvojimo naslov prvaka.

>> Tricom Delaša 5.4 sekundi prije kraja Cedevita dobila Cibonu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.