PRIPREME Luis Ibanez po hladnoći i blatu nije izdržao do kraja pa je iznesen s travnjaka

Dinamo Šokotinim pogotkom slavio protiv Fehervara

27.01.2009.
u 16:42
Pogledaj originalni članak

Prekrasnim pogotkom u 66. minuti, Tomo Šokota je donio Dinamu i treću pripremnu pobjedu! Ovaj put su Zagrepčani svladali mađarskog prvoligaša Fehervar 1:0 (0:0).

Nakon dodavanja Calella, Šokota je lijepo primio loptu i iz okreta, sa 16 metara, sjajno odmjerenim lob-udarcem prebacio inače dobrog vratara Seboka. Oko 500 gledatelja vidjelo je zanimljivu utakmicu na “Hitrec Kacianu”. Uporna kiša, hladno vrijeme, užasno blatnjav i težak teren - sve je bilo protiv nogometa, no ipak je to bilo uzbudljivih 90 minuta, u kojima su obje momčadi iskazale silan trud, želju i htijenje.

A Dinamov Argentinac Luis Ibanez, inače jedan od boljih u prvom dijelu, bio je i doslovce žrtva hladnoće! U 25. minuti je završio u velikoj lokvi vode, sav je bio mokar! I 15-ak minuta kasnije, odjednom je čučnuo i legao, do njega su dotrčali suigrači, iznešen je na nosilima i umotan u deku odšetao je do svlačionice!

- Smrznuo se! Nakon uklizavanja, onako mokrog propuhao ga je vjetar. Ionako je bio načet virozom, bilo mu je jako hladno i nije više mogao izdržati- rekao je Dinamov liječnik dr Božidar Šebečić, dodavši da neće biti nikakvih posljedica.

Dinamo je dominirao svih 90 minuta, a prije izlaska iz igre Ibanez je u 36. minuti pogodio gredu iz slobodnog udarca s 20 metara. U prvom su dijelu, unatoč inicijativi, plavi bili suzdržani u ugrožavanju gostujućeg vratara, no zato su se raspucali u nastavku, kad su stvorili nekoliko prilika, ali samo je Šokota zatresao mrežu.

Mađari su zaprijetili iz protunapada dva-tri puta, jednom su zabili gol (16. minuta), no nije priznat zbog zaleđa, baš kao i drugi Šokotin (73.). Svidio se Argentinac Calello u nastavku, te agilni Sivonjić...

- Više sam zadovoljan drugim, nego prvim poluvremenom. U prvom su dijelu neki igrači podbacili, nisu opravdali povjerenje. Neću ih imenovati, to ću zadržati za internu analizu. U nastavku je bilo bolje, bili smo opasniji i konkretniji - rekao je Dinamov trener Marijan Vlak.

Dinamo će u Turskoj, koja je sljedeća destinacija priprema uoči početka proljetnog dijela prvenstva, odigrati četiri utakmice: Belchatow (1. veljače), Teplice (4. veljače), Hiroshima (7. veljače) i Litex (9. veljače).

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr