IZ MINUTE U MINUTU Dinamo protiv NEC-a na Maksimiru dobio prva tri boda

Dinamo - NEC iz minute u minutu

Foto: import
Dinamo - NEC iz minute u minutu
23.10.2008.
u 20:27
Pogledaj originalni članak

Dinamova priča u Ligi Uefe večeras dobiva svoj prvi dio. Na Maksimiru će u prvom kolu gostovati nizozemski NEC. Tijek susreta pratite na Sportalu.

- Mnogo očekujemo od ove utakmice! Već nakon dvoboja s Nizozemcima, mogli bismo znatno optimističnije gledati prema zacrtanom cilju, proljeću u Europi – rekao je Ivanković u najavi utakmice.

Dinamo - NEC 3:2

Tijek susreta
Dinamo je odlično otvorio utakmicu. U drugoj minuti Madžukić je zamalo stigao na jednu loptu koju je NEC-ova obrana vraćala Babosu, ali Mađar je uspio stići prije Mandžukića do nje.

Već u 3. minuti Milan Badelj pucao je odlično na Moralesovu povratnu loptu, ali vratar Nizozemaca je uspio to obraniti.

GOOOOOL Mandžukić je zabio za Dinamovo vodstvo nakon pogreške vratara Babosa u četvrtoj minuti. Nabacio je Morales iz kuta, a Babos je odbio loptu do Mandžukića.

U devetoj minuti opravdano je poništen pogodak Dejana Lovrena. On je nakon lijepe akcije modrih zabio glavom, ali je sudac poništio pogodak zbog zaleđa.

Nakon pravog uragana u prvih deset minuta igra se primirila. Igra se uglavnom na sredini terena, a Dinamo se uzda u brzonogog Mandžukića.

U 16. minuti Dinamo je imao slobodan udarac na 18 metara, ali Morales je pogodio samo živi zid.

GOOOOOOOL Iz ničega Nizozemci su došli do izjednačenja u 24. minuti. Obrana NEC-a napucala je jednu loptu, Dinamov branič Carlos je vrlo loše reagirao i pokraj izašlog Kelave poslao loptu u gol.

Minutu kasnije nova Carlosova pogreška, ali ovaj put Kelava je spasio siguran pogodak. Odlično je reagirao na udarac Ntibazonikize.

Pogodak je bio pravi šok za Dinamove igrače jer nakon toga je NEC preuzeo inicijativu na terenu. Carlos ulazi iz greške u grešku, dok sredina nema nikakve ideje kako razviti igru.

Brza Dinamova akcija u 40. minuti mogla je donijeti novo vodstvo Dinamu, ali je Mandžukićev udarac glavom prošao malo pokraj vratnice.

Dinamo prijeti iz prekida. U posljednjoj minuti prvog dijela pokušao je Igor Bišćan, ali prošlo je to pokraj vratiju.

Kraj poluvremena Nakon prvih 45 Dinamo nije uspio stvoriti prednost i trebat će mnogo bolje zaigrati u nastavku želi li do tri boda.

Počelo je drugo poluvrijeme, a Branko Ivanković je odlučio da na klupi ostavi Pedra Moralesa. Umjesto njega u igri je Boško Balaban.

Zaprijetio je Sammir udarcem sa 25 metara u 47. minuti, ali je njegov udarac Babos odbio u korner.

Pokušavaju i Nizozemci, pobjegao je Ntibazonikiza u 51. minuti, ali više od kornera nije uspio izboriti. Nakon udarca iz kuta obrana modrih je otklonila opasnost.

Veliku priliku imao je Dinamo u 57. minuti. Novi slobodan udarac na nekih 18 metara. Loptu je uzeo Boško Balaban, ali i njegov udarac uspio je obraniti Babos.

Nova konfuzija u obrani modrih u 59. minuti, ali je uspio spasiti Igor Bišćan i otkloniti opasnost.

Dinamo prijeti iz daljinu u 64. minuti. Opalio je sa 30 metara Ibanez, ali i njegov udarac brani Babos.

U 66. minuti Ivanković se odlučio na novu promjenu, Umjesto Sammira ušao je Hrgović.

Babos čuva bod NEC-u na Maksimiru. Prvo je u korner odbio udarac iz daljine Badelja u 69. minuti, a nakon kornera fantastičnom intervencijom zaustavio udarac glavom Bišćana.

Dinamo se u potpunosti preselio u kazneni prostor Nizozemaca i to ih moglo skupo stajati. Brzu kontru izveli su igrači NEC-a, ali uspio je Kelava to zaustaviti i odbiti u korner.

GOOOL Nova velika greška Dinamove obrane. Loše upućena povratna lopta došla je do Ntibazonikize, a on ju je vratio u sredinu gdje je neometan bio Jansenn, a posao mu je bio poslati loptu u praznu mrežu u 78. minuti.

GOOOL Uspio je Dinamo ekspresno izjednačiti u 82. minuti. Dugu loptu odlično je prihvatio Mandžukić. Dao kratku loptu za Balabana, a on ju je odlično opalio s ruba 16 metara i pogodio za 2:2.

GOOOOL Ivica Vrdoljak u 84. minuti odlično reagirao nakon ubacivanja iz kuta Mihaela Mikića i pogodio glavom pokraj nemoćnog Babosa za vodstvo Dinama 3:2.

Kraj utakmice
Dinamo je slavio u prvoj utakmici Lige Uefe sa 3:2.

Dinamo:
Kelava, Lovren, Carlos, Bišćan, Ibanez, Vrdoljak, Morales, Sammir, Mikić, Badelj, Mandžukić

NEC
Babos, Zomer, Wisgerhof, El-akchaoui, Davids, Schone, Sibum, Janssen, Fernandes, Radomski, Ntibazonikiza

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr