NHL LIGA

Devilsi i do osme pobjede u nizu

Foto: Reuters
Devilsi i do osme pobjede u nizu
15.11.2009.
u 09:18
Osmi put zaredom hokejaši New Jersey Devilsa završili su utakmicu pobjednički. U subotu se to dogodilo u derbiju večeri američko-kanadske lige (NHL), u Newarku su pali Washington Capitalsi (5-2).
Pogledaj originalni članak

Momčad iz glavnoga grada povela je s 2-0, ali “vragovi” igraju u sjajnoj formi što su gosti vrlo brzo osjetili. Petorica različitih strijelaca (White, Langenbrunner, Parise, Halischuk i Murphy) predvodila su New Jersey do novog trijumfa trenutno najuspješnije momčadi lige (po postotku pobjeda).

Washingtonova serija prekinuta je nakon četiri pobjede, a treba spomenuti i da je ovo bila šesta uzastopna utakmica koju su Capitalsi igrali bez prve zvijezde i najboljeg igrača lige, Rusa Aleksandra Ovečkina.

Njegov sunarodnjak Jevgenij Malkin vratio se u sastav Pittsburgh Penguinsa nakon sedam utakmica stanke zbog ozljede ramena. Povratak je proslavio s tri asistencije koje su pomogle prvacima da prekinu niz od četiri poraza. Istina, za to im je trebao produžetak protiv Boston Bruinsa za konačnih 6-5. Strijelac odlučujućeg gola bio je Pascal Dupuis kojem je to bio drugi pogodak na utakmici, ali i jubilarni stoti u NHL karijeri.

Nakon sjajnog ulaska u sezonu Colorado Avelanche je počeo “kašljucati”. Treći poraz u nizu, i to vrlo bolan, nanio im je Vancouver. Canucksi su u Denveru slavili s čak 8-2, a prvi je hat-trick u karijeri dosegnuo Henrik Sedin.

Novom asistencijom Anže Kopitar se učvrstio na mjestu najučinkovitijeg (golovi i asistencije) igrača lige. Slovenac je uspješno dodao Drewu Doughtyju za vodstvo Los Angeles Kingsa u Tampi. U nastavku je na 1-1 izjednačio Ryan Malone, a u raspucavanju kaznenih udaraca jedini je točan bio Kopitar koji je ove sezone skupio već 31 bod (14 golova i 17 asistencija).

Odličnu je večer imao i Henrik Zetterberg koji je s tri gola i dvije asistencije bio junak pobjede Detroit Red Wingsa protiv Anaheima (7-4). Doprvacima je to treća uzastopna pobjeda.

NHL liga, subota:

Ottawa - NY Rangers 1-2 (kazneni udarci)

Detroit - Anaheim 7-4

Florida - NY Islanders 5-4 (kazneni udarci)

New Jersey - Washington 5-2

Philadelphia - Buffalo 2-3

Toronto - Calgary 2-5

Pittsburgh - Boston 6-5 (produžetak)

Tampa Bay - Los Angeles 1-2 (kazneni udarci)

Nashville - Montreal 2-0

St. Louis - San Jose 1-3

Phoenix - Dallas 3-2

Colorado - Vancouver 2-8

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.