DINAMO Na popisu za otpis bit će Hrgović, Tomić, Chago, Tadić, Šokota, Bišćan, Carlos, Balaban i Suarez

Devetorici modrih prijeti otpis

08.12.2008.
u 21:17
Pogledaj originalni članak

Europsko je proljeće još jednom ostalo nedosanjani san, no u domaćem prvenstvu Dinamo i dalje drži primat. Istina, Hajduk je opasno zaprijetio, na zimski prvenstveni odmor plavi su otišli samo s bodom prednosti. Za razliku od prijašnjih godina, kad se već u ovo vrijeme znalo tko će biti prvak i upitno je bilo tek hoće li Zagrepčani imati više od 20 bodova prednosti ispred drugog. No, sad su se okolnosti promijenile, plava momčad danas više nije na terenu tako dominantna kao jučer i dva i pol mjeseca pred nama, do 22. veljače i derbija na Poljudu, bit će prepuni tenzija i optimističnih zagrebačko-splitskih najava.

Dinamo je odagnao najvažniju dvojbu i trener će i na proljeće biti Marijan Vlak. A na konkretan upit o igračkim promjenama, Dinamov sportski direktor Zoran Mamić kaže:

Momčad ima potencijal
- Treba nam svježa krv! Bit će promjena, dovest ćemo pojačanja, na tome se intenzivno radi. No, želio bih naglasiti da momčad ima enormni potencijal i da jesenas nije pružila ni 50 posto svojih mogućnosti! To je objektivna procjena i uvjeren sam da bismo i bez pojačanja obranili naslov prvaka. I ta mala bodovna prednost isključivo je odraz naših slabosti i dekoncentracije, a na proljeće ćemo pokazati drukčije, silovito lice. S nekim pojačanjima, dakako.

Tko bi mogao doći u Maksimir? Plavima u svakoj liniji treba po jedan igrač, a čini nam se da su prioritet zadnji vezni i napadač. Zadnji vezni mogao bi doći iz Južne Amerike, a češki reprezentativac Slepička bio bi, čini nam se, najbolje rješenje u napadu. A malo je vjerojatno da bi neki igrač iz HNL-a mogao doći, trenutačno u hrvatskoj ligi nema pojačanja za Dinamo. A tko će otići iz kluba?

Mikić ima ponude
- Teško je sad govoriti o imenima. Svi naši igrači imaju ugovore, vidjet ćemo kakvih će ponuda biti, kakve će biti želje igrača. Nije bilo vremena za razgovor o tomu zadnjih dana, nakon utakmice sa Zagorom bavit ćemo se isključivo igračkom križaljkom - kaže Mamić.

Trener Marijan Vlak iznijet će na papir svoje želje i u razgovoru s braćom Mamić kreirat će se momčad plavih za proljeće. A moglo bi biti znatnih promjena. Iako je teško govoriti o imenima i premda nitko, osim Mihaela Mikića, zasad nema konkretnu ponudu (Mikića zovu u Japan i Salzburg!), jasno je da će, po cijenu isplate kompletnog ugovora, slijediti rastanak s nekim igračima. U analizi polusezone iskristalizirat će se imena igrača koji su zadovoljili, te onih koji nisu, odnosno koji nisu imali dovoljno prilika.

Na popisu za otpis bit će Hrgović, Tomić, Chago, Tadić, Šokota, Bišćan, Carlos, Balaban i Suarez - među tih devet imena treba tražiti one kojih na proljeće neće biti u Dinamu. Jasno je da neće svi otići, ali je još bistrije da svi neće ni ostati.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr