Zapošljavanje u vojsci

Devetnaest vrsnih sportaša pristalo, čeka se još Filip Ude

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Devetnaest vrsnih sportaša pristalo, čeka se još Filip Ude
15.12.2010.
u 11:51
Neven Šavora, HOO-ov koordinator za provedbu sporazuma o zapošljavanju sportaša u vojsci, jučer je u MORH predao 19 nominacija
Pogledaj originalni članak

Za ono jedino preostalo mjesto (MORH je ograničio broj na 20) kandidira srebrni olimpijski gimnastičar Filip Ude za kojeg se očekuje da će danas reći "da".

Njih 17 potpisat će ugovor o dragovoljnom služenju vojnog roka, čega su oslobođeni skijaš Natko Zrnčić Dim, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i hrvač Tonimir Sokol jer su odslužili vojsku. Oni, dakle, neće morati niti na obuku od 12 dana koja će se u siječnju održati u Požegi.

Nakon obuke, svima će obveza biti 15 dana godišnje u uniformi, u što im ulaze nastupi na Vojnim igrama, vojnim svjetskim i regionalnim prvenstvima odnosno specijalistički seminari.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BP
bpza
11:58 15.12.2010.

Ljudi moji, a gdje ste bili dosada?

FU
Fukara
12:14 15.12.2010.

S jedne strane pošteno,a sa druge nepošteno.Tih dvadeset sportaša imat će osigurane prihode( oko 6000 kuna mjesećno),te mirovinsko i zdravstveno za 15 dana rada godišnje,međutim s druge strane zarađivat će od osvojenih nagrada,te kao osvajaći medalja,dodatne prihode(o kojima većina Hrvata može samo sanjati)