Rukomet na pijesku

Detono Zagreb i Dubrava osvojili Čakovec Open

Foto: bhc.com.hr
rukomet na pijesku
Foto: bhc.com.hr
rukomet na pijesku
Foto: bhc.com.hr
rukomet na pijesku
05.06.2016.
u 22:50
Detono Zagreb i Dubrava osvojili prvo mjesto na turniru u rukometu na pijesku Čakovec Open
Pogledaj originalni članak

Detono Zagreb još je jednom potvrdio dominaciju i osvojio prvo mjesto na turniru u rukometu na pijesku Čakovec Open, prvom od tri turnira Prvenstva Hrvatske, piše Bhc.

U finalu su, u napetoj utakmici, snage odmjerili s ekipom Dubrave, a nakon 1:1 u setovima, o pobjedniku se odlučivalo u raspucavanju. U ženskoj konkurenciji, Dubrava je bila uvjerljivija od ekipe Kontesa Nera i zauzela prvo mjesto.

Čakovec je u protekla dva dana bio domaćin prvog od tri turnira Prvenstva Hrvatske u rukometu na pijesku na kojem je sudjelovalo devet ekipa u muškoj i četiri ekipe u ženskoj konkurenciji.

Među prve tri momčadi u muškom dijelu Prvenstva, svoje mjesto našli su Detono Zagreb, koji je osvojio prvo mjesto, zatim Dubrava na drugom te domaćin Čakovec na trećem mjestu.

U ženskoj konkurenciji, najbolja je bila Dubrava iza koje su stale Kontesa Nera i Detono Zagreb. Žensko finale prošlo je bez prošlogodišnjih finalistica, Detona Zagreb, koje su osvojile treće mjesto protiv ekipe iz Sesveta, dok su se u finalu susrele Dubrava i Kontesa Nera. Dubrava je pobijedila s 2:0 u setovima (13:10, 16:12).

- Utakmica je bila jako napeta, ali srećom nismo morale ići u raspucavanje. mislim da bi pobijedile i u tom slučaju, ali ovako je bolje. U Ivaniću i Zagrebu očekujem veću konkurenciju i ravnopravniju borbu, ali se nadam da ćemo mi ostvariti jednak rezultat kao i danas - prokomentirala je Dorotea Prevender nakon utakmice.

U muško finale plasirao se Detono Zagreb i Dubrava, a u napetoj utakmici, koja je završila raspucavanjem, pobijedio je Detono s 23:22, 14:15 i 9:6 u setovima i tako obranio naslov prvaka.

Nakon što su Detonatori tijesno, s jednim pogotkom razlike, osvojili prvi set, Dubrava je u drugom izjednačila te su odlučivali penali. Ključna je bila obrana Davida Henigmana, koja je donijela pobjedu Detonu.

- Prije svega, jako dobra utakmica i moram čestitati Dubravi na tome kako su odigrali. Da budem iskren, očekivali smo da ćemo u finalu susresti Sesvete, ali oni su napravili pogrešku i ispali ranije. Mislili smo da će nam tako biti lakše, ali Dubrava nas je iznenadila i moram im još jednom čestitati na odličnoj utakmici - zaključio je Detonov Ivan Jurić.

Treće mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je domaća ekipa, BHC Čakovec svladavši ekipu Sokol s 2:0 u setovima (13:12, 17:14).

- Sretni smo jer prošle sezone nismo uspjeli osvojiti niti jedno od prva tri mjesta u Prvenstvu Hrvatske. Sada smo se, nadam se, vratili na te pobjedničke staze, a i osvojili smo to treće mjesto kod kuće, tu u čakovcu i zato smo posebno sretni. U Ivaniću i Zagrebu se nadamo borbi za prva tri mjesta - rekao je Karlo Korent iz ekipe BHC Čakovec.

U ženskoj konkurenciji treće mjesto zauzela je ekipa Detono Zagreb, koja je pobijedila ekipu iz Sesveta s 2:1 u setovima (14:15, 22:19, 6:4).

Sljedeći vikend, od 10. do 12. lipnja, u Ivanić-Gradu održat će se drugi turnir Prvenstva Hrvatske, Ivanić Open 2016 nakon kojeg slijedi Zagreb Open 2016, od 16. do 19. lipnja.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.