TREBAJU ČETIRI BODA U TRI KOLA

Deschamps: Sudbinu držimo u svojim rukama

Foto: AFP
Deschamps: Sudbinu držimo u svojim rukama
01.05.2010.
u 11:54
Nogometaši Marseillea napravili su veliki korak ka osvajanju prvog naslova prvaka Francuske nakon 18 godina, odigravši u petak u gostima kod najvećeg konkurenta Auxerrea 0-0 u 35. kolu Le Championnata.
Pogledaj originalni članak

Auxerre je odigrao 12 utakmicu u nizu bez poraza, te je prekinuo seriju Marseillea od sedam uzastopnih pobjeda. Ipak, nakon dvoboja su zadovoljniji bili u taboru Marseillea, koji je tri kola prije kraja zadržao prednost od pet bodova pred Auxerreom, a ima i puno bolju gol razliku.

To znači da će Marseilleu biti dovoljna i četiri boda u preostale tri runde, čak i ako Auxerre ostvari sve tri pobjede do kraja. Ukoliko, pak, Marseille u sljedećem kolu pobijedi Rennes, a Auxerre ne osvoji sva tri boda protiv Lyona, momčad trenera Didiera Deschampsa moći će već tada proslaviti svoj deveti naslov prvaka, ali prvi nakon sezone 1991/1992.

Dvoboj u petak nije bio odveć uzbudljiv i kvalitetan. Prvo poluvrijeme ponudilo je ''partiju šaha'' sa samo jednom prilikom koju argentinski playmaker gostiju Lucho Gonzalez nije uspio realizirati. Prvi dio nastavka opet je protekao u znaku Olympiqueovih prilika, a u završnici je poljski napadač Auxerrea Ireneusz Jelen u dva navrata propustio svojoj momčadi osigurati pobjedu i zakomplicirati prvenstvo.

- Naša serija je jako dobra, kao i forma. Silno smo željeli pobjedu u ovoj utakmici, ali nismo uspjeli, jer smo se namjerili na najbolju momčad u ligi – priznao je trener Auxerrea Jean Fernandez.

Didier Deschamps, njegov kolega na klupi Marseillea, bio je zadovoljan.

- Imali smo bolje šanse na utakmici, iako nam je na kraju Jelen mogao zagorčati život. Najvažnije je da tri kola prije kraja držimo konce naše sudbine u vlastitim rukama – rekao je Deschamps.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.