WTA AUCKLAND

Dementijeva bolja od Peer uz prosvjede

08.01.2009.
u 11:31
Pogledaj originalni članak

U polufinalu WTA turnira u novozelandskom Aucklandu igrat će Jelena Dementijeva protiv Aravane Rezai i Anne Koethavong protiv Jelene Vesnine.

Dementijeva je polufinale izborila nakon jednog sata i tri minute igre protiv Izraelke Shahar Peer.

Dvadesetak mirovnih aktivista prosvjedovalo je ispred kompleksa u kojem se turnir održava zbog kontinuiranog izraelskog bombardiranja palestinskih ciljeva u pojasu Gaze.

Isti su aktivisti već i ranije tražili da se Peer povuče s turnira u znak neslaganja s politikom svoje države.

Peer to nije učinila, a nakon meča kratko je komentirala:

- Ja nisam vlada svoje države i ne predstavljam Izrael kao političarka. Ja sam tenisačica i kao takva predstavljam svoju zemlju.

U polufinalu će Dementijeva igrati protiv Francuskinje Aravane Rezai koja je sa 6:3, 6:2 bila bolja od Rumunjke Edine Gallovits.

U drugom polufinalu sastat će se Britanka Anne Keothavong i Ruskinja Jelena Vesnina. Vesnina je iznenađujuće u četvrtfinalu izbacila drugu nositeljicu, Dankinju Carolinu Wozniacki, dok je Keothavong prvi set protiv Japanke Ayumi Morite dobila 6:0, a onda je japanska kvalifikantica morala predati meč zbog ozljede tetive koljena.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr