Brani udarce Drogbi, Torresu, Lampardu...

Delač: U Chelseaju me ispituju za Luku

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL
Delač: U Chelseaju me ispituju za Luku
17.07.2011.
u 09:30
– Lijepo je vidjeti kada ujutro dođu novine u trening-kamp, a onda moji suigrači čitaju velike članke o Modriću. Branislav Ivanović stalno me ispituje hoće li Luka stići. Ma svi su svjesni kakvo bi pojačanje za Chelsea bio – kaže Matej.
Pogledaj originalni članak

Prvo jedan udarac Didera Drogbe, pa onda Fernanda Torresa, pa Franka Lamparda... A sa strane vam upute daje Petr Cech. Tako je izgledalo posljednjih 10-ak dana mladog hrvatskog vratara Mateja Delača (18), koje je proveo na pripremama sa svojim klubom Chelseajem.

– Haha, nije baš svejedno kad ste s takvim velikanima na terenu. Čudno je otpočetka, ali priviknem se, shvatim da sam dio toga – kaže Matej.

Oduševili su ga treninzi pod novim šefom Stamford Bridgea, Portugalcem Andre Villas Boasom.

Najbolji s Cechom i Ivanovićem

– Jako je strog, kod njega nema niti najmanjeg iskakanja. Zahtijeva veliku disciplinu, no ima neki poseban, drukčiji pristup, svi igrači i ljudi u klubu ga već obožavaju. Treninzi su mu sjajni, jako zanimljivi, gotovo sve radi se sa loptom, čak i trčimo s loptom – kaže Delač te dodaje:

– Suigrači kažu da je po načinu rada jako sličan Mourinhu.

Jedna od čestih priča Chelseajevih igrača posljednjih je dana i Luka Modrić.

– Lijepo je vidjeti kada ujutro dođu novine u trening-kamp, a onda moji suigrači čitaju o Modriću. Branislav Ivanović stalno me pita hoće li Luka stići, ma svi su svjesni kakvo bi pojačanje za Chelsea bio.

Osim s Ivanovićem, najviše vremena Delač provodi s Petrom Cechom.

– Stalno mi daje savjete, a nekoliko proteklih dana bili smo po cijele dane skupa na terapiji, jer smo obojica lakše ozlijedili kvadriceps (op.a. izliječili ozljedu u nekoliko dana cjelodnevnom terapijom i trčanjem po pokretnoj traci u vodi!).

Matej je trenutačno treći vratar Chelseaja, no sa 18 godina uvjerljivo je najmlađi. A ima ugovor do ljeta 2015.

– Trener vratara Lollichon kaže da ozbiljno računaju na mene. Zato mi sada traže klub u kojem ću sigurno braniti. Ne žele da mi se ponovi prošla sezona u Vitesseu, kada sam branio samo za drugu momčad – dodaje.

Novi klub nakon Kolumbije

Zasad se ne opterećuje u kojem će klubu provesti sljedeću sezonu, sada mu je najvažnije SP do 20 godina u Kolumbiji.

– Navodno postoji interes nekoliko klubova, no u Chelseaju su rekli da će mi angažman naći nakon SP-a.

Matej tvrdi da u Kolumbiji Hrvatska neće igrati sporednu ulogu:

– Uvjeren sam da ćemo proći skupinu s Nigerijom, Gvatemalom i Saudijskom Arabijom. A u nokaut fazi je sve moguće, čak i da pobijedimo Brazil, s čijom se skupinom križamo.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

JU
jura1000
10:29 17.07.2011.

sportsko klađenje sponsio.bloger.hr

OB
-obrisani-
12:59 17.07.2011.

Delač: U Chelseaju me ispituju za Luku i kažu da je odlična klasa za one iz vanka World Cup 2010 milijeja..

OB
-obrisani-
09:50 17.07.2011.

Ajmo se kladiti,da se sutra pojavi jedan koji je bolji od Luke,Chelsea bi odmah vise ponudila nego sto su nudili Tottenhamu za Luku , Luka bi bio otpisan, a sad se otimaju za njega....